bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Rask trénuje s Bostonem, ale smlouvu zatím nemá. Jak to vypadá s jeho případným návratem?

7. prosince 2021, 16:01

Daniel Fekets

Čtyřiatřicetiletý Fin Tuukka Rask naskočil do svého posledního soutěžního zápasu letos v červnu. Tehdy však nezabránil prohře svého Bostonu v sérii 2. kola play-off proti newyorským Islanders. Koncem července absolvoval operaci kyčle, po které dlouhou dobu rehabilitoval. Nyní se zdá, že by v brzké době mohl být připraven na oficiální návrat mezi tři tyče.

Od minulého měsíce Rask trénoval individuálně. V pondělí se představil s bostonským týmem, aby zastoupil nemocného Linuse Ullmarka. Bylo to vůbec poprvé, co se Rask zúčastnil organizovaného tréninku.

„Bylo pěkné ho vidět zase v akci. Kluci byli nadšení, že opět chytá,“ netajil se asistent trenéra Joe Sacco.

Ullmark byl jedním z pěti hráčů, kteří vynechali poslední trénink bostonských Medvědů. Spolu s ním chyběli i Tomáš Nosek, Charlie Coyle, Charlie McAvoy a Matt Grzelcyk. Všichni absentovali kvůli nemoci. 

Raskovi po uplynulém ročníku skončila smlouva, přičemž novou zatím rodák ze Savonlinny nepodepsal. Výhledově však generální manažer Don Sweeney s legendárním gólmanem přece jen počítá. „Tato sezona bude ještě hodně dlouhá. Ani jeden z našich současných brankářů play-off ještě nechytal. V tomto směru by bylo určitě na místě, kdybychom k Linusovi a Jeremymu Swaymanovi měli připraveného někoho zkušenějšího,“ uvedl.

„Tuukka se musí rozhodnout především na základě jeho zdraví. Pokud řekne, že bude pokračovat, určitě můžeme najít společnou řeč,“ dodal Sweeney.

Rask prožil celou svou kariéru v NHL v bostonském dresu. V kleci celku z TD Garden se napevno usadil v sezoně 2009/2010. O rok později přihlížel famózní cestě Bruins za Stanleyovým pohárem. Do brány se v play-off nedostal, poněvadž Tim Thomas měl opravdu výbornou formu.

V sezoně 2013/2014 vyhrál trofej pro nejlepšího brankáře NHL. Postupem času se stal historickým rekordmanem Bostonu na pozici brankáře. Nastoupil do 560 utkání, ve kterých vychytal celkových 306 výher. „Měl jsem sen, že v NHL budu hrát pouze za jediný klub. Už se nemám důvod honit za penězi. Boston je mým domovem, takže určitě bych tu chtěl zůstat,“ prohlásil před časem.

Dle vyjádření Raska a Sweeneyho můžeme předpokládat, že si finský brankář ještě nějaké starty za Boston připíše. Otázkou však zůstává, kdy bude plnohodnotně fit. 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.