bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Rantanen o novou smlouvu obavy nemá, vyhlíží další posun v podání Avalanche

18. srpna 2019, 19:25

Jiří Sameš

Letní přestávka pomalu ale jistě spěje ke svému konci, na novou smlouvu přitom stále čeká několik špičkových hokejistů. Mezi nimi je například i útočník Mikko Rantanen, jenž je konkrétně omezeně volným hráčem. O dohodu s Colorado Avalanche ale obavy nemá.

„Nic se neděje. Do začátku tréninkového kempu pořád zbývá skoro jeden měsíc," řekl Mikko Rantanen v pátek na Utkání hvězd finských hokejistů, které se konalo v Lahti.

„O situaci mám přehled, vím, co se děje a strach nemám. Podobně je na tom i několik dalších hokejistů," pokračoval.

„Je hezké vědět, že mi klub důvěřuje a chce se mnou uzavřít dlouhodobou smlouvu. Uvidíme, co se stane. Znepokojen ale nejsem," doplnil ještě.

Generální manažer Avalanche Joe Sakic v pátek uvedl, že s Rantanenem by měl o nové smlouvě začít jednat až se přiblížíme období tréninkových kempů. Zřejmě má tedy na mysli přelom srpna a září.

„Jsem si jistý, že se k nám Mikko vrátí. Těším se na něj," prohlásil Sakic.

Rantanen do sezony 2018-2019 vlétl jako uragán. Výtečně si sedl s útočníky Gabrielem Landeskogem, Nathanem MacKinnonem a nějakou chvíli vévodil produktivitě National Hockey League. 

Za základní část nakonec v 74 zápasech vstřelil 31 gólů a zapsal celkem 87 kanadských bodů. Byl druhým nejproduktivnějším hráčem Colorada. 

V play-off následně ovládl bodování týmu, za 12 zápasů vsítil šest gólů a připsal si celkem 14 kanadských bodů. V prvním kole, kdy Avs vyřadili Calgary Flames, dokonce zaznamenal dvě vítězné trefy.

Avalanche vypadli ve druhém kole vyřazovacích bojů po sedmizápasové bitvě se San Jose Sharks. Letos podle Rantanena mohou udělat další krok vpřed, on sám chce přitom znovu zanechat výraznou stopu.

„Jsem lídrem a chci být týmu užitečný, jak to jen půjde," poznamenal.

„Jako celek musíme podávat konzistentní výkony. Loni jsme měli dobrý start, poté jsme ale za 30 zápasů vyhráli pouze šest nebo sedm her."

„Pokud chcete vyhrávat a na jaře udělat výsledek, měli byste se podobným krizím vyvarovat," dodal.

Colorado minulý ročník zahájilo bilancí 15-6-4 v prvních 25 zápasech. Dále však následoval propad, výkon 7-17-7 ve 31 utkáních.

Závěr sezony ale Avs zase vyšel, když v posledních 11 duelech předvedli výsledek 8-1-2. V tabulce Západní konference si tak pro sebe zajistili druhou divokou kartu.

Počínání v play-off jsme už zmiňovali výše, určitě se dá označit za úspěch.

Jsme silnější, očekávání budou vysoká

Avalanche v průběhu léta nelenili a svůj tým velmi dobře posílili.

Jejich největší akvizicí se stal útočník Nazem Kadri, jehož získali 1. července díky obchodu s Toronto Maple Leafs. Opačným směrem mimochodem putovali obránce Tyson Barrie a útočník Alexander Kerfoot. 

Výměnou ale přivedli také útočníka André Burakovskyho. Novými tvářemi se dále stali útočníci Pierre-Edouard Bellemare, Joonas Donskoi, kteří podepsali jako volní hráči. 

Rantanen pochopitelně kroky Avs o letní přestávce bedlivě sledoval, má z nich radost a těší se na novou sezonu.

„Věřím, že letos můžeme udělat další posun vpřed," zmínil.

„Druhé kolo loni na jaře bylo dobrým výsledkem, na druhou stranu jsme ale byli jenom jednu výhru od toho, abychom se dostali do konferenčního finále. Nyní máme silnější tým, očekávání tak budou vysoká."

„Abyste mohli vyhrát, potřebujete mít široký kádr. Když se podíváte na loňské finalisty, měli čtyři dobré formace. Přesně zde je klíč k úspěchu," podotkl.

Rantanen, dvaadvacetiletý Fin, je díky Avalanche desítkou Vstupního draftu NHL 2015. Na svém kontě má čtyři sezony, nastoupil k 239 zápasům, v nichž vstřelil 80 gólů a nasbíral celkem 209 kanadských bodů.

Kromě něj na nový kontrakt z omezeně volných hráčů čekají také například útočníci Brock Boeser, Patrik Laine, Mitchell Marner, Brayden Point.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.