bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Rangers povolali z farmy Libora Hájka, dnes v noci by se měl dočkat premiéry

1. března 2019, 18:30

Kamil Tkadlec

Včera vyšla najevo potěšující zpráva pro českého fanouška hokeje, neboť mladý obránce Libor Hájek, jenž celou sezonu prozatím strávil na farmě v celku Hartford Wolf Pack, byl povýšen do slavného klubu New York Rangers. Všechno tak nasvědčuje tomu, že si jednadvacetiletý zadák v dnešním souboji s Montrealem střihne premiéru v nejprestižnější hokejové lize světa.

Hájek byl do NHL draftován Tampou Bay v roce 2016, jakožto 37. v celkovém pořadí. I když Tampa vlastnila na českého beka práva, nestihl za celek z jihovýchodu USA odehrát ani jedno ostré utkání. V únoru minulého roku byl totiž společně s Brettem Howdenem, Vladislavem Namestnikovem a draftovými volbami vyměněn za Ryana McDonagha a J. T. Millera.

Jeden z největších současných českých talentů na pozici obránce a také bývalá opora českých juniorských výběrů odehrál všech 58 utkání Hartfordu, které ho dokonce řadí na první příčku odehraných mačů mezi nováčky v obranných řadách celé AHL. Další statistiky ale už tak oslnivé nejsou. Hájek zaznamenal pouze pět asistencí, 36 trestných minut a také 26 záporných bodů v tabulce +/-.

I když výše uvedená čísla vypadají na první pohled hrozivě, samotný trenér Jezdců David Quinn ví, že některé statistiky jsou hodně ošemetné. „Pro beka mohou být statistiky velmi klamavé, speciálně pak na farmě v AHL. Je více věcí, jak můžete ocenit hráče a jednou z nich je pokrok, který Libor tuhle sezonu ukázal. Lidé se sice dívají na jeho statistiky v průběhu sezony, my ovšem hodnotíme jeho pokrok a cítíme, že si zaslouží příležitost,“ uvedl na obhajobu Hájkových čísel Quinn.

Bývalý profesionální hráč a v současnosti hlavní kouč Rangers také ocenil, že Hájek je dobrým bruslařem, umí udělat správná rozhodnutí s pukem ve správnou chvíli a také dobře zakládá útoky. Rodák ze Smrčku se trenérskému štábu už velice zamlouval při letním kempu, jenže chtěli, aby se raději otrkal na farmě. Debut se tak odsunul až na dnešní noc.

Hájek by měl přitom nastoupit v obranném páru s Nealem Pionkem, který je jen o dva roky starší. „Pamatuji si, jaké to bylo minulý rok, když mě povolali nahoru, takže se mu budu snažit určitě pomoct,“ řekl Pionk.

Mezi Hájkovy úspěchy patří také počínání na loňském světovém šampionátů juniorů v Buffalu, kde byl s osmi body (1+7) nejlepším obráncem mistrovství jak v asistencích, tak i v kanadských bodech.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.