bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Rangers poprvé měnili s Devils. O zastávku vedle míří rychlík Grabner

23. února 2018, 15:15

David Jahoda

New Jersey Devils působí v NHL už od sezony 1982/83, ještě nikdy ale neprovedli obchod s rivalem New York Rangers. Změnilo se to až nyní, necelý týden před koncem přestupního období. Stěhuje Michael Grabner, rakouský rychlík, kterému bude stačit jen přehodit výhybky a za pár minut bude přes řeku Hudson v cílové stanici. Devils za něj na oplátku poslali práva na 20letého ruského obránce Jegora Rykova, působícího v KHL za Petrohrad, a volbu ve druhém kole letošního draftu. A zřejmě nejde o poslední změny v mužstvu z Manhattanu.

Už před několika dny vyslalo vedení Rangers směrem k fanouškům zprávu, která je měla připravit na to, že dojde k odlivu hráčů se záměrem vylepšit výhled na lepší zítřky. Začalo to obráncem Nickem Holdenem, který putoval do Bostonu, pokračuje to Michaelem Grabnerem, jenž se stal aktérem vůbec první výměny mezi Rangers a Devils. 

O tom, že Graber zřejmě změní dres, nasvědčovalo už to, že jej Rangers nenasadili k nočnímu utkání na ledě Montrealu. Nehrál ani Rick Nash a v zámoří se rychlostí větru šíří informace, že nebude trvat dlouho a i on půjde o dům dál.

Ačkoliv by se to ještě v minulé sezoně zdálo nemožné, Grabner si minimálně, co se šance zahrát si play off týče, polepšil. V první řadě ale půjde o to, aby on pomohl Ďáblům. A to by mohlo klapnout. Po zařazení na soupisku bude Grabner druhým hráčem New Jersey, který v aktuální sezoně pokořil metu dvaceti branek. Rodák z rakouského Villachu jich má letos na svém kontě 25. Jediným dvacetigólovým hráčem v mužstvu Devils je zatím jen Taylor Hall, jenž je na 26 brankách. 

Nutno podotknout, že sedm branek zaznamenal Grabner do prázdné branky. Mimo jiné je dva zásahy od rekordu Pavla Bureho, jenž v sezoně 1999/00 zapsal devět gólů. Avšak hned 16 z 25 branek vstřelil Grabner v rovnovážném stavu hráčů na ledě. K 25 brankám totiž přidal i šest asistencí.

Posílení se Devils v momentální situaci nesmírně hodí. Trenér John Hynes aktuálně nemůže do útoku počítat se čtveřicí Marcus Johansson, Brian Gibbons, John Quenneville a Drew Stafford. Místo by Grabner mohl najít na pravém křídle druhého útoku.

V dresu Devils bude 30letý útočník hrát i o svou budoucnost. Po konci tohoto ročníku mu končí dvouletá smlouva s ročním příjmem 1,6 milionů dolarů a je dost pravděpodobné, že si v létě přilepší. A pokud se mu v New Jersey zalíbí a spokojenost bude i na druhé straně, není vyloučena možnost, že by se Grabner stal Ďáblem na delší dobu. Bude záležet na mnoha faktorech, o nabídky na lukrativní kontrakt by ale každopádně neměl mít nouzi.

Kdo by to před dvěma lety řekl. Před podpisem smlouvy s Rangers v létě 2016 dost stagnoval, dlouho se mu nedařilo navázat na dvě podařené sezony v dresu NY Islanders.  Trápila ho zranění, v ročníku 2015/16 za Toronto Maple Leafs zaznamenal v 80 duelech jen 18 bodů. Působení v týmu Rangers jej ale nastartovalo, vloni zapsal v 76 zápasech 40 bodů (27+13), v aktuální sezoně je o této mety vzdálený devět bodů. 

Bude vzestup rakouského rychlíka pokračovat i po přesunu do Newarku?

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.