bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Ranec pro Chytila? Ty peníze si zaslouží, má znamenitou sezonu, říká kouč Rangers

31. března 2023, 14:15

Tomáš Zatloukal

17,75 milionu dolarů. Na takovou sumu se chytil Filip Chytil a podškrábl s manhattanskými Jezdci novou smlouvu. Podle Larryho Brookse, známého novináře z NY Post, je čtyřletý kontrakt výhrou pro obě strany, byť velmi chválí GM Chrise Druryho za to, že zbytečně nerozhazoval. Český forvard neměl přemrštěné nároky a je také spokojený: „To, že mám podepsáno, je pro mě hodně důležité. Vyplatila se mi tvrdá, poctivá dřina.“

Klidně spekulujte, že si mohl Chytil říct o větší balík.

Nebo o delší pakt. 

On sám si ani náznakem nestěžuje, z podpisu má radost, cítí zadostiučinění.

Ví, že vyjednávání mohla dopadnout všelijak. Klidně krachem, místo toho má velice solidní podmínky, zůstává v klubu, kde se mu povedlo rozkvést ve spolehlivého střelce i kvalitního centra. Vyhovuje mu kouč, je zvyklý na spoluhráče, v čele s parťáky z Kid Line.

V oblibě chová i město, ono v New Yorku by chtěl žít každý (kromě mě).

Důvěru, kterou v něj Drury projevil, nebere jen jako odměnu. Ale také jako závazek.

„Přišlo mi, že jsem se postupně zlepšoval každý rok. Vím, že jsem v předchozích sezonách nebyl příliš produktivní, ale v této se to konečně zlomilo. Celou dobu se řídím tím, že hokej je o každodenním přístupu. Všechna ta práce se mi zúročila. A budu makat i dál.“

Chytil ví, že podpisem nic nekončí. Naopak, začíná.

Chce dál herně růst, pilovat detaily, zlepšovat se. V tomto ročníku zaujal 22 góly a 20 asistencemi, rozhodně má ale na víc. Ve třiadvaceti letech se dostává do věku, kdy plejeři v NHL prožívají ty nejplodnější časy.

Pomůže mu, že oproti většině vrstevníků má odehráno víc zápasů. Vždyť z draftu 2017 je v počtu duelů třetí (320)!

Na Manhattanu jsou z něj každopádně nadšení už teď.

Trenér Gerard Gallant si pochvaluje výkonnostní skok, který i díky trpělivé lopotě Chytil udělal. „Ty peníze si zaslouží, má znamenitou sezonu a během těch dvou roků, co jsem tady, se zlepšoval s každým odehraným utkáním.“

V čem?

„Vyhrává víc soubojů o puk, je agresivnější, houževnatější. To vše mu zvedá sebevědomí. Když si věří, dokáže pak projíždět s pukem na holi středním pásmem, dostat se do šancí,“ popsal Gallant.

Chytil pod ním prorazil. Proč se to sympaťákovi z Pravčic nepovedlo dříve? „Dozrává, stovky odehraných mačů mu prospěly. Některým klukům to trvá jednoduše déle,“ dodal.

Říká se jim late bloomers. Chytil je dokonalý příklad. 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.