bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Puljujärvi na odchodu. Oilers ho nahradí z vlastních zdrojů

5. října 2022, 9:00

David Zlomek

Začíná to vypadat, že kontrakt, který Jesse Puljujärvi v létě s Oilers podepsal, byl spíše z nutnosti. Finský útočník má být totiž na odchodu z klubu, jeho změnu působiště popisují někteří zámořští novináři jako jistou. Oilers už totiž mají připravenou náhradu.

Když ke konci července Puljujärvi podepisoval nový kontrakt na jeden rok, spoustě fanouškům se tento krok zdál divný, Proč jen na rok, ptali se. 

Nyní se ukazuje, co mělo vedení Oilers za lubem. V tréninkovém kempu by musel Puljujärvi extra zamakat a zaujmout, aby názor celé organizace změnil. Ta totiž začala počítat s jeho odchodem, primárním důvodem jsou pak pochopitelně peníze.  

Puljujärvi totiž podepsal na tři miliony dolarů ročně, což je poměrně hodně. Zvlášť pro Edmonton, který je momentálně sedm milionů přes povolenou hranici. A jelikož se sezona blíží velice rychle, musí Oilers jednat. 

Dle zdrojů portálu The Athletic jsou Oilers otevřeni o Fina přijít už hodně dlouhou dobu. Žádná nabídka, která by jim vyhovovala, však zatím nepřišla. Olejáři totiž nechtějí výběry v draftu, chtějí někoho, kdo kádru pomůže hned. 

Celému trenérskému štábu se pak muselo ulevit na tréninkovém kempu. V případě, že by Puljujärvi v dohledné době odešel, mají připravenou náhradu. Skvěle se totiž jeví Dylan Holloway, čtrnáctka draftu 2020.

Ten se z univerzitní ligy, kde hájil barvy Wisconsinu, před minulou sezonou přesunul na farmu, aby naplno najel na chlapský hokej. Dalo by se říct, že obstál, vždyť v 33 utkáních pobral hned 22 bodů. 

V přípravných zápasech a na trénincích se objevoval v lajně se Zachem Hymanem a Leonem Draisaitlem, což také o něčem svědčí. Mimochodem, v utkání proti Vancouveru si připsal hattrick, navrch dodal jednu asistenci. 

„Letos od něj čekám velké věci,“ dodal spoluhráč Evander Kane.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.