bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

První hádanka u Penguins vyřešena. Rust podepsal na šest let

22. května 2022, 3:30

Jan Šlapáček

Po smolném vypadnutí z play-off, kdy Penguins ztratili v sérii s Rangers vedení 3:1, je kolem Pittsburghu hodně rušno. Důvod je prostý. Volnými hráči se mohou stát Jevgenij Malkin i Kris Letang. Otazník visel i nad Bryanem Rustem, ten se však na nové smlouvě domluvil.

Americký útočník odehrál ve svých třiceti letech nejlepší ročník v kariéře, v základní části si připsal 58 kanadských bodů, čímž si stanovil své maximum. A i když zůstával ve stínu svých slavnějších spoluhráčů, tak bylo jisté, že jeho příští kontrakt bude výrazně vylepšený.

Rust se s Penguins domluvil na šestileté smlouvě, která mu zajistí 30,75 milionů dolarů. Ročně si v průměru vydělá 5,125 milionů dolarů. Aktuálně má tedy na následující sezónu čtvrtý nejvyšší kontrakt v týmu.

„Bryan je typickým hráčem Penguins. Od doby, co byl Pittsburghem draftován, se vypracoval ve všestranného hráče a lídra týmu, který je schopen pomoci v každé situaci. Jeho vůdčí schopnosti a zkušenosti s výhrami ve Stanley Cupu jsou součástí našeho klubu," řekl k podpisu generální manažer Ron Hextall.

Ten si tak může odškrtnout ze svého seznamu jeden splněný úkol. V následujících dnech a týdnech ho ještě zcela jistě čekají jednání se zástupci Krise Letanga a Jevgenije Malkina. Oba hráči by v Pittsburghu rádi zůstali, nicméně zatím nemohou s klubem najít společnou řeč ohledně nových kontraktů. Nejpravděpodobnější variantou je, že se minimálně jeden z nich do Pittsburghu nevrátí.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.