bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Příliš mnoho chyb a nejistoty. Jarry v prvním kole potopil Pittsburgh

1. června 2021, 12:30

Vojtěch Balon

Hokejisté Pittsburghu v základní části ovládli nadupanou Východní divizi a také po většinu prvního kola proti New York Islanders byli lepším týmem. Ať už pohledem střel na branku či pokročilých statistik jako Corsi. Penguins ale po šesti zápasech v play-off vyklidili kabinu a chystají se na golf. Důvod je prostý: Tristan Jarry.

Šestadvacetiletý rodák ze Surrey v uplynulé sezóně definitivně vystřídal na postu brankářské jedničky vyměněného Matta Murrayho, základní část ale začal katastrofálně a trenér Mike Sullivan jej na několik zápasů zcela vyndal ze sestavy, aby se Jarry probudil. Pauza kanadskému brankáři pomohla, jeho výkony se zlepšily, v play-off ale Tristan Jarry opět vyhořel.

V prvním utkání série pustil za svá záda čtyři střely, které se daly chytit.

V prodloužení pátého zápasu namazal na vítězný gól Joshovi Baileymu a když byl na tiskovce dotázán, co by v této situaci udělal jinak, odpověděl: "Nevím. Možná bych ten puk neodehrál."

V šestém utkání Penguins třikrát ztratili jednogólový náskok, což definitivně pohřbilo jejich naděje na postup. Když Brock Nelson vyrovnal potřetí, o 12 sekund později Jarryho překonal Ryan Pulock střelou od modré.

Suma sumárum, Jarryho úpěšnost zákroků v letošním play-off se zastavila na čísle 88,7%. "Vyhráváme i prohráváme jako tým, není to chyba jednoho člověka," bránil svou brankářskou jedničku kouč Sullivan. Těžko říct, jestli tento názor sdílí i mimo kamery a mikrofony novinářů.

Penguins se ocitají na rozcestí. Sidneymu Crosbymu bude v létě 34 let, dalším klíčovým hráčům Malkinovi a Letangovi za rok končí dlouhodobé smlouvy. Pittsburgh nemá prakticky žádné místo pod platovým stropem, ale zdá se, že generální manažer Ron Hextall se bude muset poohlédnout po schopnější brankářské jedničce. 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.