bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

PREVIEW: Připraveni udělat další krok? Panthers ukázali, že mohou patřit mezi špičku

13. září 2021, 16:09

Matěj Hodoval

Jedno z příjemných překvapení minulého ročníku. Florida zaujala svými výkony v základní části, v této fázi sezony totiž patřila k úplné špičce celé National Hockey League. Jelikož ale své výsledky Panthers nepotvrdili v play-off, stojí před nimi letos další výzva.

Asi málokdo by si před startem loňského ročníku odvážil je pasovat na ty nejpřednější pozice. Přesně to ale Panthers dokázali.

V šestapadesáti zápasech základní části uhrála Florida skvělých devětasedmdesát bodů. Ve své divizi skončila na druhém místě, mezi všemi celky v lize pak obsadila čtvrtou příčku. Výrazný posun pro tým, který rok před tím zakončil svou sezonu v kvalifikačním kole.

Tahouny mužstva byli už tradičně dvě tváře floridské ofenzívy – kapitán Sasha Barkov a jeho kumpán Jonathan Huberdeau. Finský šikula nasbíral osmapadesát kanadských bodů, Huberdeau pak ovládl bodování Cats s jednašedesáti body.

Jen pro představu – třetí nejproduktivnější hráč, Carter Verhaeghe, měl na kontě o dvacet dva bodů méně než druhý Aleksander Barkov.

Ještě silnější útok

Už během sezony ale udělalo vedení Panterů krok k tomu, aby útok nestál jen na těchto dvou jménech. A to se povedlo.

Fantasticky se jevil tah se Samem Bennettem. Tohoto útočníka získala Florida z Calgary a Bennettovi se podařilo v pouhých deseti zápasech základní části vstřelit šest branek a na dalších devět přihrát.

Pozitivem je i setrvání Anthonyho Duclaira, jenž s klubem prodloužil o tři roky za velmi rozumnou částku.

Novým jménem na soupisce je od konce července Sam Reinhart, kterého Panthers získali v rámci trejdu s Buffalem. Pokud si obě strany sednou, může to být ještě lepší kauf než výše zmiňovaný Bennett. Reinharta si Cats rovnou pojistili na tři roky za celkových 19,5 milionu dolarů.

V neposlední řadě bude zajímavé sledovat, jak si povede ve svém novém působišti veterán Joe Thornton. Vousatá legenda dodává aktuální soupisce opravdu velkou dávku zkušeností.

Ztráty vzadu

Pokud lze někde hledat slabiny Panthers, mohlo by to být právě v obraně a brankovišti.

Mezi třemi tyčemi se klub bude spoléhat na dvojici Sergej Bobrovskij – Spencer Knight. První jmenovaný zatím zůstává daleko za očekáváním, navíc tíží platový strop hned deseti miliony na sezonu. Jeho americký parťák sice stihl za krátkou dobu mezi elitou ukázat své kvality, stále to však není zcela prověřený brankář a jen těžko lze odhadovat, jak se popasuje s pravděpodobně důležitější rolí.

Bude to ale stát právě na nich. Florida totiž v rámci rozšiřovacího draftu přišla o Chrise Driedgera a za příchod Sama Reinharta zaplatila talentovaným mladíkem Devonem Levim.

Co se obrany týče, mají Cats pod smlouvou u prvního týmu tato jména – Aarona Ekblada, Brandona Montoura, MacKenzieho Weegara, Markuse Nutivaaru, Gustava Forslinga, Radko Gudase a Noaha Juulsena.

Celek ze slunné Floridy se rozhodl vyplatit ze smlouvy Keitha Yandla. A dalšího zkušeného zadáka, Antona Strålmana, vyměnil do Arizony.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.