bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Přestup k největšímu rivalovi? Zajcev má prý namířeno do Ottawy

30. června 2019, 18:00

Tomáš Zatloukal

Sám si o výměnu koncem května požádal. Už dál nechtěl oblékat dres s javorovým listem a žít ve městě, kde jsou hokejisté jeden den vynášeni do nebes a druhý posíláni k čertu. Nikita Zajcev se zařadil na početný seznam borců, kterým se v Torontu časem zkrátka přestalo líbit. Angažmá v ontarijské metropoli není pro každého, tlak bývá enormní. "Nikita chce odejít ze osobních, soukromých důvodů, pokusím se mu vyhovět," slíbil generální manažer Kyle Dubas. Teď je obchod na spadnutí.

Dubas podle několika zámořských zdrojů našel "partnera k tanci." A není jím nikdo jiný než Pierre Dorion, GM ottawských Senátorů. Tedy torontských arcirivalů, s nimiž Javorové listy svádí tradičně vypjaté bitvy o Ontario.

Zajcev je zatím zná z pohledu hráče legendárního klubu z Original Six, třináctinásobného vítěze Stanley Cupu. Za Toronto proti Ottawě nastoupil desetkrát. Třikrát slavil vítězství, ani jednou nepomohl Javorovým listům bodovým příspěvkem. Brzy možná okusí specifické duely v roli jednoho z ottawských obránců.

Sedmadvacetiletý Moskvan by po 1. červenci, kdy mu Dubas vyplatí třímilionový bonus, měl zamířit do hlavního města Kanady a začít novou kapitolu své kariéry. Do Toronta obratem patrně odejde Cody Ceci, pro kterého by šlo o velmi pikantní přestup. V Ottawě se narodil, vyrostl a strávil dosud všechny odehrané sezony v NHL.

Kanadský bek má nevraživost k Maple Leafs v krvi, odmala je vnímal jako největšího soka Senators. A teď reálně hrozí, že bude muset do jejich služeb.

Zajcev vyhlíží změnu prostředí, vadila mu silná a mnohdy nezasloužená kritika. Ottawa by v něm získala schopného zadáka, který může nastupovat v prvním, či druhém páru. Zvládá každou herní činnost, letos průměrně hrával přes 20 minut za večer. Nastřádal 14 bodů. V tandemu s Jakem Muzzinem, který vznikl při přestupové uzávěrce, vyloženě zářil. Sám Dubas o tom nadšeně povídal.

Senátoři musí počítat s tím, že zajímavá posila je nevyjde levně. Nejen kvůli protihodnotě, v nímž by měl figurovat Ceci, ale také kvůli Zajcevově kontraktu. Ročně si vydělá 4,5 milionu dolarů a smlouvu má ještě na pět let.

Pokud se výměna skutečně podaří dotáhnout, půjde o historicky šestý obchod mezi nesmiřitelnými ontarijskými protivníky, přičemž neslavnějším paktem mezi oběma stranami zůstává přesun hned devíti hráčů v roce 2016, hlavní postavou tehdy byl Dion Phaneuf.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.