bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Přestavba Flyers započala. Columbus získal Provorova, pomohlo i LA

7. června 2023, 5:00

David Zlomek

Svět NHL se teď točí kolem finále mezi Vegas a Floridou. I proto působila zpráva o výměně obránce Ivana Provorova jako blesk z čistého nebe. Do trejdu se zapojily hned tři týmy, což je v poslední době populární model. Přestavba Flyers tak definitivně začala.

Columbus poslal Philadelphii volbu v prvním kole draftu 2023 patřící LA a podmíněnou volbu ve druhém kole draftu 2024. 

V rámci výměny poslali také Kings do Flyers brankáře Cala Petersena, obránce Seana Walkera, Helgeho Granse a dvě volby ve druhém kole draftu 2024, jedna z toho podmíněná.

Los Angeles si ponechalo 30 % Provorovovy smlouvy na 6,75 milionů dolarů, která vyprší na konci sezóny 2024/25. Kings získali od Flyers beka Kevina Connaughtona a útočníka Haydena Hodgsona.

„Zlepšení naší obrany pro nás bylo prioritou a získáním Ivana získáme zavedeného levého obránce, který je stále mladým hráčem a nejlepší sezóny má teprve před sebou,“ uvedl k výměně generální manažer Blue Jackets Jarmo Kekalainen.

A dodal: „Okamžitě vylepší naši obranu, protože je zkušený, má skvělé dovednosti, dobře bruslí, je výborný nahrávač s přesnou střelou a dokáže efektivně hrát na obou koncích hřiště.“

Petersen začal minulou sezónu s tím, že převezme po Jonathanu Quickovi hlavní roli v brankovišti Kings, ale po pomalém rozjezdu byl na konci listopadu přeřazen do AHL. Osmadvacetiletý Petersen má smlouvu na další dvě sezóny s ročním platem 5 milionů dolarů.

Osmadvacetiletý Walker je defenzivní obránce, který během posledních pěti sezón nastoupil do 236 zápasů.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.