bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Přerod páně Panarina. Dělal nešťastné chyby, teď chce být hokejovým všudybylem

26. září 2022, 16:30

Tomáš Zatloukal

Je největší ofenzivní hvězdou newyorských Jezdců, patří k nejznamenitějším forvardům celé NHL. V minulé sezoně se zastavil na dohled stobodové hranice (96), válel i během vyřazovacích bojů. Přesto Artěmij Panarin, rodák z hornického městečka Korkino a jeden z hlasitých kritiků putinovského režimu, projevil vzácnou sebereflexi. Ne, nebyl stoprocentně spokojený s vlastními výkony, neusnul na vavřínech, naopak se pídil po slabinách ve své hře. A zapracoval na jejich odstranění.

Ruský kejklíř s desítkou na zádech si v rozhovoru pro The Athletic vytkl ledacos.

Třeba to, že v play-off, v němž pomohl Blueshirts do finále Východní konference, párkrát ztratil puk, prohrál osobní souboj či zaváhal v defenzivní činnosti. "Udělal jsem několik nešťastných chyb, které se neměly stát," otevřeně se zkritizoval.

Nemusel, vždyť i přes jistá zaváhání vyčníval, v bitvách o Stanley Cup zvládl 16 bodů. Bohatý klub z Manhattanu na ledě nejspíš neměl lepšího bruslaře. Panarina ale nejspíš především štve, že to nestačilo na ještě jeden postup a následné dobytí vrcholu. Hokejového grálu.

"Musím být na kluzišti všude. A věnovat se všem herním činnostem, dělat prostě všechno," touží po tom, aby se stal komplexnějším hokejistou. Tradičně se dává za příklad takového vědomého přerodu Steve Yzerman, legenda detroitských Red Wings.

"Pro soupeře pak budu méně čitelný, pomůže to i mým spoluhráčům," míní Panarin, který přes léto tvrdě pracoval na tom, aby nezůstalo jen u slov. Na škodu rozhodně nebude, že k ruce dostane všestranného centra Vinnyho Trochecka.

Panarinovi je už třicet a ví, že Jezdci budou v příštích několika sezonách na vrcholu. I kvůli tomu má silnou motivaci se herně posunout a nic nepodcenit. Chce vše podřídit úspěchu. Přesně v takový přistup ve Velkém jablku doufali, když mu dali smlouvu na 81,5 milionu dolarů. 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.