bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Překvapivá destinace. Klingberg podepsal roční smlouvu s Anaheimem

29. července 2022, 19:38

Jan Šlapáček

Od otevření trhu s volnými hráči patřil jednoznačně mezi nejlepší dostupné hokejisty, vše se však nevyvíjelo podle jeho představ. John Klingberg chtěl původně uzavřít dlouholetý kontrakt, nyní však podepsal pouze na jeden rok v Anaheimu.

Dlouholetý tahoun Dallasu měl už v průběhu minulé sezóny chuť změnit prostředí a začít někde jinde, to se však nestalo a sezónu dokončil v dresu Stars. A ani po otevření trhu s volnými hráči to nebyla žádná sláva, jelikož jméno Klingberga bylo stále dostupné. Švédský obránce se v minulých dnech dokonce rozhodl vyhodit agenta, který nesplnil jeho očekávání.

- Klingberg stále bez angažmá. Dokonce vyhodil agenta

A krátce po oné změně má devětadvacetiletý zadák nové angažmá. Nejedná se však o dlouholetý kontrakt, jak bylo jeho prvotním cílem, nýbrž o roční smlouvu v hodnotě sedmi milionů dolarů.

Překvapivá je však destinace. Klingberg se upsal Anaheimu, který se aktuálně nachází v přestavbě a nemá vysoké cíle. Dá se předpokládat, že se švédský zadák stane během uzávěrky přestupů horkým zbožím, posílí tým směřující ke Stanley Cupu a Ducks získají zajímavé volby v draftu či prospekty. I proto se dá tahle smlouva považovat za výhodnou pro obě strany.

Klingberg dostane v následující sezóně hodně prostoru na to, aby dokázal, že si příští léto zaslouží víceletý kontrakt. Po letošních nemilých zkušenostech bude určitě připraven.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.