bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Přehled Čechů a Slováků: První a poslední, Sekáč dvěma góly orámoval výhru nad LA

13. prosince 2014, 5:50

Martin Zíta

V nočních duelech se tradičně představila poměrně početná skupina českých hokejistů a některým se znovu náramně dařilo. Tomáš Fleischmann pomohl gólem k výhře nad Detroitem, Jiří Hudler nebo Tomáš Plekanec si připsali asistenci. Hlavní pozornost ale patří Jiřímu Sekáčovi, jenž dvěma zásahy pomohl skolit Los Angeles a svým druhým gólem doslova uchvátil NHL.

Jiří Sekáč (Montreal Canadiens)

Montrealský Jiří Sekáč na sebe znovu pořádně upozornil. Proti Los Angeles odehrál sedm vteřin přes šestnáct minut, dvakrát vystřelil na branku a dvakrát skóroval. První zásah českého útočníka se zrodil v úvodním dějství během přesilové hry. Plekanec vyhrál vhazování a následné Subbanovo nahození skončilo v brance. Po přezkoumání celé situace se lehká změna směru, která zaskočila Jonese v brance LA, připsala na konto Sekáčovi.

O autorství u jeho druhé branky už nemůže pochybovat nikdo. Neposedný kotouč a nedůsledná obrana Králů se postaraly o to, že Sekáč vyrazil sám na Jonese a kličkou se dostal zcela mimo tradiční střeleckou pozici. Ani takřka nulový úhel mu ale nezabránil, aby svůj tanec s pukem nezakončil suverénní střelou pod víko.

Dvaadvacetiletý rodák z Kladna tak v letošních 24 zápasech nasbíral 12 bodů (6+6) a svou první sezonu v NHL tak rozjel parádně a mezi zelenáči je desátý nejproduktivnější. Pozoruhodné jistě je, že hned čtyři ze svých šesti střeleckých úspěchů Sekáč slavil na domácím ledě.

Tomáš Fleischmann (Florida Panthers)

Český útočník neprožívá v dresu Panterů nijak povedenou sezonu, ale poslední dobou se mu daří. Tentokrát jedním přesným zásahem pomohl k výhře nad Detroitem a bodoval počtvrté v řadě (2+3) a v pátém z posledních sedmi zápasů (2+4).

To je pořádný rozdíl oproti předchozí takřka dvacítce duelů s jedním gólem a jednou asistencí na kontě.

Přehled českých a slovenských hráčů, kteří zasáhli do hry

Pittsburgh Penguins – Calgary Flames 3:1

Jiří Hudler (CGY) 0+1, 1 střela, +1, 17:01
Ladislav Šmíd (CGY) 0+0, 0 střel, 0, 8:33


Detroit Red Wings – Florida Panthers 2:3sn.

Jakub Kindl (DET) – 0+0, 0 střel, 0, 17:36
Tomáš Tatar (DET) – 0+1, 2 střely, -1, 15:49
Tomáš Jurčo (DET) – 0+0, 0 střel, -2, 14:02

Tomáš Fleischmann (FLA) – 1+0, 4 střely, +2, 20:47
Tomáš Kopecký (FLA) - 0+0, 1 střela, 0, 11:24


Montreal Canadiens – Los Angeles Kings 6:2

Tomáš Plekanec (MTL) 0+1, 2 střely, 0, 17:59
Jiří Sekáč (MTL) 2+0, 2 střely, 0, 16:07

Marián Gáborík (LAK) 0+0, 3 střely, -1, 15:08


Vysvětlivky

Hráči v poli: Jméno hráče (zkratka týmu) – góly + asistence, střely na branku, +/- body, čas strávený na ledě.

Brankáři: Jméno hráče (zkratka týmu) – počet zákroků, procentuální úspěšnost zákroků, čas strávený na ledě.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.