bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Potvrdí Olejáři dobrou formu? Střetnou se i nejhorší týmy Centrální a Východní divize

23. února 2021, 18:38

Tomáš Němčík

Blíží se další noc a s ní také další porce kanadsko-americké NHL. Hokejoví fanoušci se budou moci těšit na šest utkání, přičemž hned čtyři z nich začnou v jednu hodinu ráno středoevropského času. Celý program poté zakončí souboj Olejářů s Kosatkami, ve kterém se představí dva nejproduktivnější hráči dosavadní části sezóny.

01:00 Columbus Blue Jackets – Chicago Blackhawks

Už popáté v sezóně se utkají Modrokabátníci proti Černým jestřábům. Předchozí čtyři utkání byla velmi vyrovnaná, když hned tři z nich skončila rozdílem jedné branky. Columbus si v těchto vzájemných střetech připsal pět bodů, zatímco Chicago o bod méně. Jedná se o sousedy v tabulce Centrální divize, když oba celky mají na svých kontech dvacet odehraných utkání, přičemž Chicago má dvacet dva bodů a Columbus poté o dva body méně. Oba týmy své poslední zápasy prohrály, a tak je v obou táborech jistě o motivaci postaráno.

Nejproduktivnějším hráčem domácího celku je s bilancí 7+7 Cam Atkinson, u hostů poté Patrick Kane, který je s bilancí 8+18 šestým nejproduktivnějším hráčem celé ligy.

01:00 New Jersey Devils – Buffalo Sabres

Počtvrté v tomto ročníku vzájemné utkání sehrají Ďáblové z New Jersey a Šavle z Buffala. Jedná se o dva týmy, které získaly v rámci Východní divize zatím nejméně bodů, ale je nutné také dodat, že oba celky mají odehráno nejméně zápasů. Obě mužstva spojuje také prohrané poslední utkání, což budou chtít jistě oba tábory napravit. Ve vzájemných zápasech jsou zatím lepší hosté, kteří dokázali ze tří utkání jednou vyhrát v základní hrací době a jednou po samostatných nájezdech, které rozuzlil Jack Eichel.

Lídrem produktivity domácího týmu je s jedenácti kanadskými body mladíček Jack Hughes, u hostů mají shodně třináct bodů Victor Olofsson s Jackem Eichelem.

01:00 Ottawa Senators – Montreal Canadiens

Souboj Senátorů a hokejistů Montrealu bude k vidění počtvrté v rámci Severní divize. Domácí Ottawa nasbírala zatím nejméně bodů v rámci celé NHL a bude pro ni těžké ještě zabojovat o umístění, které by zaručovalo play off. Montreal má na svém kontě dvacet jedna bodů, tedy o deset více než dnešní soupeř. Lepší forma a také vzájemná utkání hovoří paradoxně pro mužstvo z Ottawy, které v posledních pěti zápasech posbíralo šest bodů a z letošních tří zápasů proti Canadiens čtyři body.

Králem produktivity v domácích řadách je prozatím s bilancí 6+7 Brady Tkachuk, u hostů to je trochu překvapivě duo Tyler Toffoli a Jeff Petry, oba posbírali shodně šestnáct bodů.

01:00 Washington Capitals – Pittsburgh Penguins

Šlágrem dnešní noci bude souboj mezi hokejisty Capitals a Tučňáky z Pittsburghu. V dosavadní části sezóny na tom jsou lépe domácí, kteří okupují s jedenadvaceti body druhé místo Východní divize, která je na druhém až pátém místě velmi vyrovnaná. Hráči Pittsburghu se nacházejí právě na zmíněné páté pozici se ziskem devatenácti bodů. Oba týmy se v tomto ročníku setkaly už čtyřikrát. Dvakrát byli v prodloužení, respektive nájezdech úspěšnější Tučňáci, po šedesáti minutách si oba celky připsaly shodně jednu výhru. Oba celky mají poměrně solidní formu. Domácí získali v poslední pěti utkáních šest bodů, hosté z Pensylvánie ještě o dva body více.

Nicklas Bäckström je zatím lídrem produktivity domácího celku, když se mu podařilo získat už dvaadvacet kanadských bodů. U hostů má potom shodně patnáct bodů duo Sidney Crosby – Bryan Rust.

01:30 Detroit Red Wings – Nashville Predators

Souboj dvou doposud nejslabších celků Centrální divize nabídne zápas mezi Rudými křídly a Predátory. Zatímco od Detroitu se toho v letošní sezóně příliš nečekalo, tak u Nashvillu se jedná o jedno z největších zklamání tohoto ročníku, když za sedmnáct utkání získal pouze čtrnáct bodů. Detroit je na tom ještě o bod hůře a také má odehráno už dvacet zápasů, takže pro Rudá křídla už bude velmi obtížné konkurovat ostatním celkům v bojích o play off. Jednat se bude teprve o třetí vzájemné utkání, přičemž v prvních dvou si každý z celků připsal dva body.

Lídrem produktivity je podle očekávání Dylan Larkin, který doposud získal dvanáct kanadských bodů. U Predátorů se taky o žádné překvapení nejedná. Jako jediný se zatím přes hranici deseti bodů přehoupl Filip Forsberg, ten má na svém kontě konkrétně osm gólů a sedm asistencí.

04:00 Vancouver Canucks – Edmonton Oilers

Noční program zakončí třetí vzájemné utkání letošního ročníku mezi Kosatkami a Olejáři. Favoritem tohoto zápasu jsou vzhledem k postavení tabulce a také k aktuální formě hosté z Edmontonu. Domácí Vancouver také jako Nashville jistě čekal lepší vstup do sezóny, ale ten se nekonal. Kosatky jsou s osmnácti body po dvaadvaceti zápasech na předposlední příčce Severní divize. To Edmonton je na tom podstatě lépe, když se nachází na druhé pozici se ziskem čtyřiadvaceti bodů. Olejáři mají také velmi dobrou formu, když vyhráli poslední tři utkání.

Lídrem produktivity domácího celku je útočník Brock Boeser, který má na svém kontě dvaadvacet kanadských bodů za bilanci 12+10. Za zmínku stojí také bek Quinn Hughes, jenž má pouze o jeden bod méně. U hostů Connor McDavid i Leon Draisatl už pokořili hranici třiceti bodů. První zmíněný má bilanci 12+25, Draisaitl pak 10+20.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.