bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Postupové oslavy Habs: pizza, Bergevinův oblek i převrácené policejní auto

25. června 2021, 17:53

Matěj Hodoval

Obrovská událost jak pro Montreal, tak pro celý kanadský hokej. Od roku 2011 se žádný celek ze země javorového listu neprobojoval až do finále o nejcennější sportovní trofej, na kterou si hokejisté Canadiens mohou sáhnout po dlouhých osmadvaceti letech.

Jízdu této party prožívá celé město. Montreal žije hokejem, a tak když zazněla poslední siréna semifinálové série proti Vegas, a bylo jasné, že Habs se dostanou mezi dvě nejlepší mužstva tohoto ročníku, vypukly oslavy.

Uvnitř Bell Centre, tedy mekky ledního hokeje, to pochopitelně žilo. Kvůli koronavirovým restrikcím však stále nemůže klub naplnit celou kapacitu stadionu, a tak to žilo především venku. Stejně by se všichni montrealští příznivci do budovy nevměstnali.

Na jednu stranu je to i dobře, podíváme-li se na to, jaká divočina propukla v ulicích Montrealu. Fanoušci Habs dokonce převrátili policejní automobil a poničili i další dopravní prostředky. Jen těžko si představit, jak bude město vypadat po finále...

Jak slavili členové týmu?

Mnohem klidněji to vypadalo uvnitř arény. Na toto speciální utkání se znovu vymódil generální manažer Marc Bergevin, jenž na rozhodující zápasy play-off nosí pro štěstí červený oblek. A štěstí mu přinesl i tentokrát.

Internet obletěla i reakce gólmana a jedné z největších hvězd týmu – Careyho Price. Montrealský hrdina se po Lehkonenově vítězné trefě chytil za masku, jako kdyby nevěřil tomu, kam až tento podceňovaný tým došel.

Na pozápasové tiskové konferenci pak nechyběla další věc, která už patří k letošní cestě Habs vyřazovací částí. Po každé vítězné sérii útočník Phillip Danault odpovídal novinářům, zatímco si pochutnával na kousku pizzy.

A nezapomněl ani na svého kolegu – jeden kousek přinesl i mladému Coleu Caufieldovi.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.