bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Pomalý rozjezd zapomenut. Hertl se probudil a pomáhá zvedat San Jose

16. listopadu 2019, 9:20

Matěj Hodoval

Když v létě z klubu odešel dlouholetý tahoun Joe Pavelski, v organizaci San Jose spoléhali na to, že mladí hráči potvrdí nadějné výkony a bývalého kapitána nahradí. Byť to tak zpočátku nevypadalo, aktuálně to vychází, navíc v čele s českým tahounem.

Není to pro něj neznámá role. Tomáš Hertl už je v National Hockey League sedmým rokem a během svého působení u San Jose dospěl v jednoho z lídrů.

Už vloni zářil. Pro odchovance pražské Slavie byl ročník 2018/2019 z individuálního hlediska tím zatím nejúspěšnějším v jeho kariéře. Český útočník vstřelil v 77 zápasech pětatřicet gólů a na dalších devětatřiceti se podílel asistencí. Po základní části skončil v rámci týmového bodování na druhém místě.

Letos je Hertl pro San Jose snad ještě o kus klíčovější. Vždyť v létě odešel dlouholetý kapitán a pravidelně produktivní forvard Joe Pavelski, jenž se rozhodl podepsat v Dallasu. San Jose tak rázem přišlo o čtyřiašedesát bodů, které museli zacelit zase o něco zkušenější mladíci jako Timo Meier či Kevin Labanc.

A mnoho se očekávalo také od Hertla.

Start nebyl ideální. A to nejen z osobního pohledu. Sharks nezačali vůbec dobře, úvodní čtyři zápasy pro ně skončily porážkou. Deka spadla i na hráče, od nichž očekávala hokejová veřejnost více a to nevyjímaje Tomáše Hertla, který se prvního bodu v sezoně dočkal až v šestém utkání na ledě Calgary.

Když se zdálo, že se vracejí do starých kolejí, přišla další facka – počínaje souboje s Torontem 26. října táhli až do začátku listopadu další nepříznivou šňůru, tentokráte dokonce pětizápasovou.

Žralokům se však znovu povedlo získat zpět status týmu, na který je třeba si dávat pozor. Aktuálně jsou totiž svěřenci Petera DeBoera na vítězné vlně, dva body získali v každém z posledních pěti duelů. A výrazně k tomu přispívá i Tomáš Hertl.

Šestadvacetiletý sympaťák, kterého jen výjimečně zastihnete bez úsměvu na tváři, se probral z pomalého začátku. V tuto chvíli vede týmovou produktivitu s deseti góly a jedenácti asistencemi. Navíc dokázal rozvlnit síť ve všech pěti uplynulých kláních.

Cítím se dobře v naší formaci. Většinou hrajeme v útočné třetině a netrávíme příliš času ve vlastním obranném pásmu. Naše lajna má tři silné hráče, jsme silní na puku a tvoříme si šance. Cítíme se dobře a jen v tom musíme pokračovat. Víme, že nás tým potřebuje,“ říká Hertl o spolupráci se Švýcarem Meierem a Kanaďanem Goodrowem.

Jeho formu naposledy odnesl Anaheim, na jehož ledě San Jose zvítězilo 5:3. Český útočník byl zvolen díky dvěma přesným zásahům první hvězdou utkání, přestože z něj byl nucen odstoupit dříve.

Rodák z Prahy se zranil ve třetí třetině zmíněné bitvy s Ducks, když dopadl po souboji se Samem Steelem na led. Mělo by se jednat o lehké zranění kolene, které je posouzeno jako day-to-day, čili v nejbližších dnech by měl být zpět v akci.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.