bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Polák Torontu před sezonou v play-off nevěřil. Postup pro celé město hodně znamená, líčí

9. dubna 2017, 18:00

Michal Sobotka

Důležitější utkání dlouho nehráli. Hokejisté Toronta v noci zvládli souboj s oslabeným Pittsburghem a dvěma získanými body si zajistili účast v play-off. Tam se Maple Leafs vrací po třech letech. „Postup pro fanoušky znamená strašně moc,“ líčil po zvládnutém duelu český obránce Roman Polák.

Toronto v loňském play-off chybělo, ale Roman Polák si ho zahrál za San Jose. Po neúspěšném finále se však v létě do kanadského týmu vrátil a mezi nejlepších šestnáct se s ním probojoval. Z posledních dvou soubojů museli Maple Leafs vydolovat alespoň dva body. Povedlo se jim to hned na první pokus proti Pittsburghu, který porazili 5:3.

Hosté přijeli do Air Canada Centre oslabení, přesto hráli podle Poláka velmi dobře. „Byli jsme celý zápas o gól pozadu, nakonec jsme otočili ve třetí třetině. Byl to těžký duel, navíc jsme měli v hlavách, že musíme vyhrát,“ připouští třicetiletý bek, který v sezoně vynechal jen osm utkání základní části.

„Věděl jsem, že máme talentovaný tým, ale upřímně jsem si myslel, že to nebude stačit.“

Domácí hráči se po utkání víceméně shodli, že jejich výkon proti Penguins kopíroval celou sezonu Maple Leafs. Hrálo se nahoru dolů. „Semkli jsme se a ukázali sílu týmu,“ těšilo vítkovického odchovance Poláka, který by si před sezonou na postup svého celku do vyřazovacích bojů nevsadil. „Věděl jsem, že máme talentovaný tým, ale upřímně jsem si myslel, že to nebude stačit,“ sdělil.

Nakonec se mýlil. Toronto, vedené pravděpodobně nejlepším nováčkem sezony Austonem Matthewsem, dosáhlo i přes nedostatek zkušeností na vysněný postup do vyřazovací části. „Naše kvalita se ukázala zhruba od Vánoc. Hráli jsme pospolu a odrazilo se to na výsledcích,“ těšilo bývalého zadáka St. Louis.

Největší radost z postupu mají fanoušci, kteří na každý zápas beznadějně vyprodají Air Canada Centre. „Pro celé město znamená postup strašně moc,“ popisoval Polák po výhře nad Penguins. Maple Leafs čeká v neděli další důležitý špíl. Play-off sice mají zajištěné, ale pokud doma proti Columbusu uhrají alespoň bod, vyhnou se v prvním kole Washingtonu a narazí na Ottawu.

Spoluautor: Ivana Paulová

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.