bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Polák i Rozsíval stále léčí svá zranění. Kluby s nimi zatím nepočítají

4. října 2017, 8:00

Robert Rampa

Dva čeští matadoři, podobné příběhy, stejný závěr. Na NHL letos mohou nejspíše zapomenout. Roman Polák si v play off po kolizi s Brooksem Orpikem v pádu zalehl nohu a tím i zlomil. Někteří hokejoví experti tvrdí, že i kvůli vypadnutí českého beka Toronto nakonec nepostoupilo. Michal Rozsíval pro změnu utrpěl otřes mozku po zákeřném úderu pěstí od Nicka Ritchieho. Výsledek? Poláka vedení Toronta propustilo ze zkušebního kontraktu, Rozsíval skončil na listině dlouhodobě zraněných hráčů.

Roman Polák

Podle generálního manažera Toronta Lamoriella se Polák stále plně neuzdravil. Místo v sestavě tak zaplní zdraví nováčci. Nicméně Polák dostal povolení zůstat s týmem, zatímco se bude uzdravovat. Pakliže se český veterán dostane do kondice, možná že ještě šanci dostane. Taková situace je však zatím velmi vzdálená. 

VIDEO: Zranění Romana Poláka

Polák nakonec v přípravě nastoupil do posledního zápasu. Po konci si jej odchytli novináři. „Cítil jsem se fakt dobře, nehrál jsem od dubna, takže převládá nadšení. Přes léto jsem hodně pracoval na nohách a domluva byla, že až budu ok, nastoupím. A já se ok cítil, proto jsme se rozhodli, že dnes nastoupím. Jsem tu jen na zkoušku, takže pro mě kemp znamená hodně,“ cítil se pozitivně Polák.

V zápase nastoupil i do oslabení, což je jeho devízou. „Cítil jsem, že jsem to zase já.“ Trochu se vtipem se novináři ptali, zda si pamatuje na zásah pukem do hlavy z první třetiny. „Jo, pamatuju si to, hlavně jsem rád, že mě to netrefilo do obličeje.“ Za poslední tři sezóny odehrál 31letý obránce v Torontu 186 utkání. Několik zápasů proseděl na tribuně, s příchodem Babcocka musel svou pozici znovu vybojovat.

Michal Rozsíval

O osm let starší český kolega pro změnu nesplnil fyzické zátěžové testy na začátku kempu. Rozsíval se stále potýká se symptomy po otřesu mozku. Útočník Ducks Nick Ritchie byl za svůj zákeřný úder suspendován na dvě utkání, avšak nedopustil se jej bezdůvodně. Rozsíval chvilku před tím krosčekoval Corey Perryho, za což také dostal dvě trestné minuty. 

VIDEO: Zranění Michala Rozsívala

Umístěním Roszívala na listinu dlouhodobě zraněných hráčů se Blackhawks uvolnilo z platového stropu 650 tisíc dolarů, s Hossou na stejné listině dalších 5,275 milionů dolarů. Rozsíval se pokoušel o svou sedmnáctou sezónu v NHL, připraven zatím bohužel není. Na návratu však stále může pracovat, s Chicagem získal dva Stanley Cupy, takže motivaci rozhodně má.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.