bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Pokaždé se zraní v nejhorší možnou chvíli. Mrázek načal torontskou misi smůlovatě

15. října 2021, 15:30

Tomáš Zatloukal

Než se nadál, lovil ze sítě tři puky. Po výborných výkonech v přípravných zápasech si Petr Mrázek ostrý debut za Toronto určitě maloval jinak. Jenže představy rychle vzaly za své a nakonec se ukázalo, že tři obdržené góly v první třetině nebyla zdaleka tím nejhorším, co českého gólmana na ledě ottawských Senátorů potkalo. Tradiční bitvu o Ontario totiž nedochytal, odstoupil po 40 minutách hry. Během druhé dvacetiminutovky nejprve dostal bombu do klíční kosti a poté si poranil třísla.

Když hokejoví novináři ze známého webu ESPN hodnotili brankářské tandemy v NHL, přizvali si hosty.

Experty z řad gólmanských koučů i datových analytiků.

A díky jejich postřehům zařadili Mrázka s Jackem Campbellem až na 19. místo. Proč? Třeba Steve Valiquette, bývalý náhradník Henrika Lundqvista a nyní výkonný ředitel Clear Sight Analytics, vyčetl Mrázkovi kolísavou formu.

"Když se dostane do laufu, odchytá parádně slušnou porci zápasů. Jenže stejně tak umí předvést sérii utkání, kdy se mu vůbec nedaří," míní Valiquette. Další expert, který si ovšem nepřál být jmenován, upozornil na jinou Mrázkovu "slabinu".

"Pokaždé se zraní v nejhorší možnou chvíli," prohodil. Může něco takového hráč ovlivnit? Kdo ví, každopádně ostravský rodák už má zdravotní kartu zhusta popsanou a opakovaně se zranil v krajně nešťastné situaci.

Expertova slova se naplnila v noci na pátek, když "Mráza" nedochytal soutěžní premiéru za Maple Leafs. Do té doby kryl 23 z 26 střel. Byť nic vyloženě nepokazil, také se nedá říct, že exceloval. Snad jen proti Shaneu Pintovi vytáhl fenomenální zákrok.

První start za slavný klub mu ovšem zhořkl především kvůli bolestivým momentům. Nejprve dostal pukem do klíční kosti, poté si natáhl třísla. Že jde právě o tuto oblast těla, potvrdilo tiskové oddělení Javorových listů.

Pro devětadvacetiletého brankáře jde o nemilou brzdu v rozletu. Ač není jasné, jak dlouho bude Mrázek marodit, jeho útok na post torontské jedničky se nejspíš odkládá. Mezi třemi tyčemi se bude ohánět americký konkurent Jack Campbell.

Na lavičku se pak počítá s Michaelem Hutchinsonem.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.