bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Podivuhodná zkouška pro amerického boháče. Nečasovi přibyl konkurent

17. srpna 2022, 14:00

Tomáš Zatloukal

Vydělal si v NHL přes 48 milionů dolarů hrubého, býval oporou newyorských Rangers, pro někoho klidně ligovou hvězdou. Teď Derek Stepan kývl na zkušební kontrakt od Hurikánů z Caroliny. Stepanův podpis takzvaného "tryoutu" ovšem zaujal také z dalších důvodů. Za Canes totiž americký centr hrál už v minulé sezoně, v Raleigh znají jeho kvality i slabé stránky, v takových situacích se zpravidla po zkoušce nesahá. Zajímavá je i Stepanova ochota v ambiciózním klubu pokračovat, poté co v minulé sezoně opakovaně sledoval počínání skvadry drezírované Rodem Brind'Amourem jen z tribuny.

Stepan byl u Hurikánů mnohokrát nepotřebný.

Byť zdráv, zůstával mimo sestavu. A tak za Carolinu ve své premiérové sezoně odkroutil jen 59 zápasů. Brind'Amour pro něj měl skromnou roli a nevelký prostor (kolem deseti minut za večer), na přesilovku se prakticky nedostal (v průměru dvě sekundy na zápas).

Není tak divu, že všech 19 (9+10) bodů, které zaznamenal, si připsal za rovnovážného počtu hráčů na ledě. 

Svědčí to o skvělé efektivitě zkušeného borce, kterou potvrzují i analytické údaje. O to překvapivější je fakt, že Stepan, přehlížený také v play-off, stojí o pokračování pod Brind'Amourem. Možná si je vědom reality na hráčském trhu, možná cítí větší příležitost.

Tu nabízí dlouhodobá absence Maxe Paciorettyho. Stepanův krajan by kvůli utržené achillovce měl být až půl roku mimo hru. Minuty, které měl mezi mantinely dostat, je třeba rozdělit. Myslí si na ně i Martin Nečas, teď má český štírek dalšího konkurenta.

A to i vzhledem k faktu, že jak Nečas, tak Stepan umí vést formaci a postavit se na buly.

Vhazování je jedna z dalších domén olympionika z roku 2014. Stepan měl v uplynulém ročníku úspěšnost k 56 procentům, v Carolině ho předčil jen kapitán Jordan Staal. Silný byl v této disciplíně i Vincent Trocheck, který ovšem přestoupil, a to je další argument pro Stepanův návrat.

Proč ale nedostal rovnou smlouvu? Jako už tradičně jde o platový strop. Mluví se o tom, že Stepan je s Hurikány domluvený na tom, že jakmile zapíšou Paciorettyho na listinu dlouhodobě zraněných hráčů (LTIR), dají mu plnohodnotný kontrakt.

Na kolik peněz? Alespoň drobným vodítkem budiž fakt, že dvaatřicetiletému forvardovi v sezoně 2021/2022 vyplatili 1,35 milionu dolarů.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.