bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Podívejte, Brad! Hvězdný útočník Bruins překvapil nováčky

5. srpna 2021, 9:33

David Zlomek

Spousta fanoušků má Brada Marchanda, hvězdného útočníka Bostonu, zaškatulkovaného jako podlého a nesympatického hráče. V posledních letech ale ustoupil z nekalých praktik a sestřihy obohacuje výhradně svým hokejovým umem. Svůj formát potvrdil na kempu nováčků Bruins, kam přišel pozdravit hráče bojující o místo v organizaci.

Plánem původně bylo, aby se Marchand na kempu ukázal a s mladými hráči promluvil. Nakonec se z toho vyklubala pořádná makačka.

„Bylo parádní ho tu mít,“ zářil Curtis Hall, jednadvacetiletý borec vybraný Bostonem na draftu v roce 2018. „Když jsme dorazili v sedm ráno na stadion, ještě nás čekaly fyzické testy. Najednou jsme viděli, jak Brad přichází, skáče na rotoped a jede s námi. Jenom tím dokázal, jaký je dříč. Je pro nás všechny inspirací.“

Marchand také udělal dojem na hráče, se kterými se už potkal. Například brankář Kyle Keyser hraje už tři roky na farmě Bruins. S hlavním týmem tak občas trénuje.

„Mám to štěstí, že už jsem v organizaci pět let, takže jsem se k Bradovi párkrát přimotal,“ povídal Keyser. „Je obdivuhodné, jak z ničeho nic zvládl těžký test na rotopedech. Prostě nám chtěl ukázat, kolik práce za jeho úspěchem stojí.“

Po náročném testování přišel na řadu i Marchandův přednes. Mladí hráči ho hltali. Jak by také ne, když k vám promlouvá hvězda, která hraje v NHL dvanáct sezon a která v 804 utkáních nasbírala 715 bodů.

„Popisoval nám, jaké jsou klíče k tomu, abychom se stali Medvědy. Abychom byli skvělými spoluhráči, abychom měli odvahu a stáli při sobě,“ pokračoval Hall. „Už jenom to, že s námi byl v jedné místnosti, bylo neuvěřitelné. Pamatuji si, jak před pár lety přišel i Patrice Bergeron. Je super se s takovými hráči potkat, jsou to naše vzory.“

Nemusí se to zdát, ale takové momenty mohou mít velký dopad. To potvrzuje i Keyser.

„Vyhrál Stanley Cup a ví, kolik dřiny to bylo, aby se dostal tam, kde je,“ řekl Keyser. „Myslím, že je pro nás důležité slyšet o jeho zkušenostech. Jeho proslov byl úžasný.“

Marchand tak opět ukázal, jakou změnou prošel. Z dříve neoblíbeného hráče se definitivně stala hvězda ligy. A potvrzuje to nejen výkony na ledě, ale i činnostmi mimo něj.

Před pár lety například na domácím zápase viděl, jak se fanynka na vozíčku nemohla dostat k ledu. Marchand ukázal velké srdce a nejen, že fanynku pozval do kabiny, ale také ji zařídil lístky na další zápasy.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.