bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Pocta pro mladého Švýcara. Devils jej jmenovali kapitánem

21. února 2021, 10:37

Matěj Hodoval

V National Hockey League už zbývají jen dvě mužstva, která oficiálně nejmenovala svého kapitána – New York Rangers a Ottawa Senators. Tuto společnost opustilo New Jersey, které představilo nového nositele céčka.

Posledních pět sezon plnil tuto roli zkušený obránce Andy Greene, kterého však klub v průběhu minulého ročníku vyměnil do New Yorku a nyní hájí barvy tamních Ostrovanů. Devils se tak chvíli museli bez kapitána obejít.

Až před posledním utkáním proti Buffalu jmenovali Greenova nástupce. Céčko připadlo Nicu Hischierovi, tedy teprve dvaadvacetiletému útočníkovi, jehož si Ďáblové vybrali na prvním místě v draftu 2017.

„Je to čest a privilegium vést organizaci New Jersey jako kapitán. Máme v kabině mnoho lídrů, takže si jsem jistý, že mi pomohou,“ říká Hischier.

Právě bývalí kapitáni v čele s Greenem byli součástí videa, které organizace Hischierovi k mimořádné události připravila. „Udělali mi video, byli tam všichni bývalí kapitáni. Jedním z nich byl Andy Greene, od kterého jsem se hodně učil. Ty tři roky s ním pro mě byly skvělé,“ líčí talentovaný forvard.

Devils s předáním céčka čekali až na své dvanácté utkání sezony. Důvodem byla právě Hischierova absence, Švýcar totiž chyběl kvůli poraněné noze a následně také strávil čas na covidovém protokolu NHL.

Svůj debut v nové roli ovšem neoslavil výhrou, Devils totiž prohráli s Buffalem 2:3. Rodák ze švýcarského Brig v utkání zaznamenal jednu střelu na branku a odehrál přes šestnáct minut.

Hischier je aktuálně nejmladším kapitánem v NHL, celkově pak dvanáctým v pořadí v historii New Jersey. Navíc je jedním ze dvou Švýcarů, kteří v tuto chvíli nosí na dresu céčko. Tím prvním je samozřejmě nashvillský bek Roman Josi.

„Jsem za něj strašně šťastný. Je to neskutečně pracovitý kluk. Když byste ho poznali za ty poslední tři roky, tak vám dojde, že je na to připravený. Bude se ještě na té cestě učit, ale všichni spoluhráči jsme tu, abychom mu pomohli. Byl jsem z toho nadšený, těší mě, že ho máme za kapitána,“ prohlásil Kyle Palmieri.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.