bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Po výměně jsem se cítil jako první školní den, vzpomíná Henrique. Překvapilo ho teplé počasí?

14. ledna 2018, 11:15

Martin Schwarz

Když Anaheim Ducks získali na konci listopadu do svých řad – výměnou za obránce Samiho Vatanena – Adama Henriqua, slibovali si od něj zlepšení týmové produktivity. Sedmadvacetiletý forvard nezklamal. Rychle zapadl do sestavy a začal střádat góly i nahrávky. Pro oficiální web klubu se rozpovídal o svém dosavadním působení u Kačerů.

Už utekl nějaký den od vašeho přestupu do Anaheimu. Jak jste u Ducks spokojen?
Všechno zatím klape. Pomohlo mi, že jsem rychle naskočil do rozjetého vlaku, Anaheim byl zrovna během mého příchodu na tripu, hned jsem se s kluky seznámil. Člověk každý den opakuje to samé dokola, začne o detailech přemýšlet, až když se zastaví. Série venkovních utkání mi každopádně umožnila v krátkém čase poznat spoluhráče, společný čas je to nejvíc, co máme. Vlastně jsem zatím ani nestrávil moc chvil přímo v Anaheimu, řadu utkání jsme odehráli mimo vlastní led. Každý se mě ptal, jaké to je v Anaheimu. A já odpovídal třeba: „No, v Calgary je zima!“ Ale jinak super, v kabině mě přijali do party a zlepšujeme se i herně.

Jaký byl váš první den u Ducks? Hodně hráčů první den po přestupu přirovnává k premiérovému dni ve škole.
Je docela vtipné, že o tom mluvíte! První den, když jsme hráli v Columbusu, za mnou přišel Joseph Blandisi (Ducks ho z New Jersey získali v rámci stejného trejdu jako Henriqeua, pozn. redakce) a říká: „Adame, to je jako poprvé ve škole. Neznáš třídního učitele ani spolužáky.“ A přesně tak to bylo. Nicméně když poznáte kabinu, vše funguje jako všude jinde. Pořád samý vtípek. Obecně je pro mě nejzajímavější porovnávat hokejové odlišnosti Anaheimu od New Jersey. Jinak se nic nemění, stále hrajeme stejný sport.

Jaké to bylo hrát chvíli po přestupu proti New Jersey, odkud jste do Anaheimu přišel?
Původně jsem nevěděl, co od toho mám očekávat. Ale když se teď ohlédnu zpátky, tak v pohodě. Už jen proto, že jsem se mohl vidět s některými kamarády z New Jersey, částečně mi to pomohlo definitivně otočit list. Zároveň pro mě bylo utkání proti Devils snad nejdelší v životě. Připravili si pro mě nějaké uvítací video na kostce, což bylo super. Snažil jsme se co nejdříve dostat do zápasu, což mi usnadnila brzká asistence u gólu.

Následoval parádní gól. Oklamal jste obránce Samiho Vatanena, za kterého vás vyměnili, a skóroval pod horní tyčku.
Těžko se to popisuje, musí se sejít hodně věcí najednou. Velkou roli v zajímavosti akce sehrála má a Samiho nedávná výměna. Když potom vidíte gól ze záznamu, vypadá to v kontextu o něco lépe. Já jsem tu branku pak viděl ještě několikrát, dokonce ji dali do nejlepších akcí týdne. Celý ten večer pro mě hodně znamenal. Člověk najednou ví, že za sebou zanechal dobrý dojem. Což chcete dělat kdykoli a kdekoli.

Jak to vůbec máte s bydlením?
Konečně jsem si po dlouhém cestování a pobytech na hotelu našel místo v Newport Beach. Nebyl zatím čas cokoli dělat, ale už jsem se aspoň stihl podívat okolo, kde bydlí ostatní kluci z kabiny. Navíc jsem si během volna stačil přestěhovat nábytek a další věci z New Jersey, takže se postupně zabydluji.

Počasí pro vás muselo být oproti New Jersey změnou k lepšímu, že?
No jasně! Vždycky vycházím ven v očekávání, že mě do nosu praští zima, ale samozřejmě se to nikdy nestane. Určitou změnu pociťuji, ale především v pozitivním slova smyslu. V teplém počasí se můžete lépe odreagovat.

Když jste do Anaheimu přišel, Ducks měli spoustu zraněných hráčů. Ale jak vidíte šance týmu nyní?
Po příchodu mi bylo jasné, že se mančaft potýká se zdravotními problémy, ale nevěděl jsem, že až tak moc. Vypadalo to hrozivě, každopádně mužstvo zvládlo i přes nepřízeň osudu uhrát solidní výsledky a vybudovat základ pro druhou polovinu sezóny. Když máme všechny hráče zdravé, jsme pro ostatní mančafty hodně nebezpeční. Jakmile všichni přispějeme svým dílem a budeme plnit své role, můžeme sbírat dostatek bodů do tabulky. Máme tým na play-off, který může dosáhnout dobrého výsledku.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.