bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Po roce opět rychlý postup? Ostrovanům už chybí jen krok

17. srpna 2020, 15:59

Šimon Rogner

Loni vyzvali v prvním kole play-off Pittsburgh a bez problémů si s ním poradili. Letos se New York Islanders stejně rychle můžou vypořádat s hráči Washingtonu, proti nimž vyhráli včerejší třetí utkání a míří za rychlým čtyřzápasovým postupem. Podaří se jim to?

Zatímco Washington se trápí, Newyorčané válí. Po rychlém vyřazení Floridy v úvodním kvalifikačním kole vyhráli i všechny tři prozatímní duely v sérii proti Capitals a k postupu jim stačí jediná výhra. Poslední krok mohou svěřenci Barryho Trotze udělat ve čtvrtém zápase, jehož začátek je plánován na noc z úterý na středu.

Včerejší třetí duel byl z celé série zatím nejvyrovnanější. Na úvodní branku Anderse Leeho z 15. minuty odpověděl na začátku druhé třetiny Jevgenij Kuzněcov, po zbytek základní hrací doby ale kralovali brankáři. O vítězi tak rozhodlo až prodloužení, ve kterém ujel obraně Capitals Mathew Barzal a bekhendovou kličkou překonal Bradena Holtbyho.

Už pojedenácté v klubové historii se tak Ostrované ujali vedení 3:0 na zápasy. Ve všech předchozích případech postoupili, sedmkrát z toho po výsledku 4:0. Do karet jim hraje i celková ligová historie – jen čtyřem týmům (2,1 procent) se podařilo zvrátit třízápasové vedení protivníka a postoupit. Hokejisté Washingtonu mezi nimi nikdy nebyli, ve všech pěti případech prohráli.

„Nejtěžší zápas je vždycky ten, ve kterém máte šanci postoupit, a ani tentokrát to nebude jinak,“ ví kapitán Islanders Anders Lee. „Odehráli jsme dnes dobrý zápas a nakonec jsme vyhráli, ale máme před sebou pořád hodně práce.“

Islanders se v letošních vyřazovacích bojích mohou spolehnout na produktivní ofenzivu – ve čtyřech ze šesti utkání dali soupeři minimálně čtyři branky. Zároveň ale plní výborně také pokyny směrem do obrany – pouze v jednom utkání kvalifikačního kola dostali více než dvě branky (prohra 2:3 s Panthers).

Podíl na tom má i brankář Semjon Varlamov, který je s 93,2% úspěšností zákroků nejlepším gólmanem dosavadního průběhu bojů o Stanley Cupu. Ukázal se i ve třetím zápase série proti Capitals, když zastavil 22 z 23 střel, včetně velké šance Jakuba Vrány, jenž se objevil v samostatném úniku pár okamžiků před Barzalovým vítězným gólem.

„Brankář může občas vymazat všechny vaše chyby. My jsme udělali několik chyb a Semjon je vymazal. Je skvělé, když můžete odměnit svého gólmana za to, že vás zachránil, a vyhrát pro něj zápas,“ řekl po zápase trenér Newyorčanů Barry Trotz.

Právě on dovedl Washington před dvěma roky ke Stanley Cupu. Teď má šanci svůj starý tým vyřadit, a to už po pouhých čtyřech zápasech. 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.