bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Po Chárovi mizí z trhu další veterán. Brassard pomůže Arizoně

31. prosince 2020, 12:36

Patrik Czepiec

O další sezonu si svůj hokejový život v zámoří prodlouží třiatřicetiletý Derick Brassard. V loňském roce se mu povedl poměrně slušný kariérní restart v dresu Islanders. Na své výkony by rád navázal také v pouštním státě. Smlouvu má na jeden rok.

Bližší detaily týkající se kontraktu zatím nejsou oficiální, uznávaný server CapFriendly každopádně udává hráčův plat v hodnotě jednoho milionu dolarů. Do kádru Coyotes tak přichází muž, který v uplynulém ročníku nasbíral v 66 zápasech základní části deset gólů a také 22 asistencí. Jaký to rozdíl oproti sezoně 2018/19, kdy spotřeboval 70 utkání na pouhých 23 statistických zápisů a spolupráci s Islanders uzavřel až na konci srpna.

„Myslím si, že Arizona se udává správným směrem,” řekl Brassard po podpisu smlouvy klubovým stránkám. „Dávalo mi smysl sem přijít. Už se nemůžu dočkat, až potkám své nové spoluhráče.”  

Mistr světa z roku 2016 se v posledních letech stal poměrně častým kočovníkem. Do NHL ho přivedl už z šesté pozice draftu 2006 Columbus, v jehož dresu dvakrát překonal čtyřicetibodovou hranici. Nejlépe se mu ovšem vedlo ve stáji newyorských Rangers, když v sezoně 2014/15 dosáhl na 41 asistencí, což stačilo na dělené 28. místo ligové tabulky v rámci této statistiky. O rok později nasázel za Rangers své osobní maximum v hodnotě 27 gólů. 

Centr, nebo křídlo? Možná obojí

Celkově si Brassard v NHL prošel už sedmi kluby a Arizona pro něj představuje osmou zastávku. Doposud zvládl 186 branek a 297 asistencí. Je velmi univerzálním útočníkem, zvládne nastupovat na pozici křídelníka i centra a mohl by tak pomoci s nahrazením jiného veterána, Carla Söderberga. Ten si po brzkém vypadnutí Coyotes z rozšířeného play off plácl před pěti dny s Chicagem. 

„Derick je zcela určitě šikovný útočník, který může nastupovat v jedné z prvních dvou formací,” uznává generální manažer Yotes Bill Armstrong. „Ta jeho přizpůsobivost - je mu vlastně jedno, jestli bude hrát levé křídlo nebo centra. Minulý rok strávil právě na křídle a u Islanders to neslo úspěch.”

„Brankáři Arizony vám toho moc nedovolí, hraje tu prvotřídní obránce Ekman-Larsson, defenziva je seskládaná z mixu mladých hráčů i veteránů,” hodnotí své nové působiště Brassard. „Také v útoku vidím velký potenciál. Keller, Schmaltz a další... tady fungují čtyři útoky v každém zápase.”

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.