bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Pláže, body, výhry. Bennett je na Floridě nadšený, zlomil Bureho rekord

16. května 2021, 18:00

Tomáš Zatloukal

Když na jihu USA odpálili "Ruskou raketu" a Pavel Bure za prvních deset zápasů v barvách Panterů nasázel stejný počet gólů a navrch přihodil tři asistence, těžko si uměli představit, že se někdo někdy na Floridě uvede lépe. Stalo se, uspěl Sam Bennett. Borec, co ještě nedávno hrával o tisíce mil severněji třetí, čtvrtou brázdu.

Rovných šest let dělí Bennettův první a poslední zápas za Calgary.

I sám vám potvrdí, že za tu dobu se mu nepovedlo naplnit potenciál draftové čtyřky. Krom pár výjimečných večerů zaujal jen málokdy.

A to také kvůli tomu, že uvízl v týmové hierarchii. "Víte, když hrajete tak dlouho ve stejném mužstvu, jednoduše spadnete do určité škatulky a těžko se z ní dostáváte," povídá čtyřiadvacetiletý Kanaďan.

Dobře ví, že mohl hrát lépe, ale mnohdy mu okolností nepřály. "Z kabiny Plamenů se mi každopádně neodcházelo snadno, mám tam plno báječných kamarádů. Už teď mi scházejí. Mají radost, že se mi na Floridě daří," říká pro Calgary Herald.

Daří je možná slabé slovo. Bennett zvládl za 10 zápasů 15 bodů (9+6) a uzmul Buremu rekord. "Už jen být zmiňován v jedné větě s ním je fakt pocta. Bure byl fenomenální hráč," povídá náramně povedená posila Cats.

S bývalými kumpány si nepíše jen o svém raketovém startu, ale také se s nimi špičkuje.

"Poslal jsem klukům fotku, jak ležím na pláži, a nebyli úplně nejšťastnější. Trochu závidí, že tu máme slunko a písek," rozesměje se důrazný forvard se šikovnýma rukama.

Je tu ještě jeden rozdíl oproti Calgary. S Flames letos polykal porážky, teď si zvyká na výhry. Zahraje si díky přestupu v play-off, kde mu to svědčí. Pomůže Panterům vyřadit rivala a obhájce Stanley Cupu?

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.