bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Platový strop se pro příští sezónu zvýší o milion dolarů

17. června 2022, 12:45

Daniel Fekets

Organizace NHL a NHLPA oznámily, že pro ročník 2022/2023 dojde ke zvýšení platového stropu. V letošní sezóně mohly kluby utratit maximálně 81,5 milionu dolarů, v roce následujícím budou mít k dispozici o milion dolarů více.

Navýšení na 82,5 milionu dolarů bylo naplánováno v souladu s kolektivní smlouvou. Jde o první navýšení po třech letech. 

Vůbec poprvé došlo k zavedení platových stropů v kanadsko-americké NHL v sezóně 2005/2006. Tedy v ročníku, kterému předcházela výluka. Kluby musí utrácet mezi spodní a horní hranicí, pakliže nechtějí být za své prohřešky penalizovány. 

Dojde také ke zvýšení spodní hranice platového stropu. Ta doteď činila 60,2 milionu dolarů, nyní se zaokrouhlí na 61 milionů dolarů.

Přes léto bude zajímavé sledovat, jak se kluby s tímto verdiktem popasují. Kupříkladu Vegas se už nyní pohybuje nad horní hranicí platového stropu, a proto lze očekávat, že sáhne k potřebným krokům. Situaci bude muset řešit i Tampa. Jen pár milionů mají v zásobě Boston, Florida, Montreal či Minnesota. 

Naopak Buffalo, Detroit, Arizona nebo Anaheim mají k naplnění spodní hranice v tuto chvíli poměrně daleko. V těchto týmech patrně dojde k zásadním změnám.  

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.