bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Pikantní duel po výměně: McLeod dal Coloradu gól a porval se s Iginlou

15. ledna 2017, 15:00

Václav Jáchim

NHL někdy píše pikantní příběhy. Důrazný útočník Cody McLeod by mohl vyprávět. Od roku 2006 válel NHL pouze v Coloradu, plnil tam především černou práci a sbíral trestné minuty. V pátek vedení klubu vyměnilo McLeoda do Nashvilla, a zákon schválnosti zafungoval dokonale - první duel za nový tým absolvovala posila Predátorů zrovna proti Avalanche. Výsledek? McLeod zaznamenal gól a ještě se stihl porvat s nedávným parťákem Jaromem Iginlou.

Jestli ti dva mezi sebou něco měli už dřív, to není veřejně známo. Podle všeho situace vyplynula z dění na ledě. Po vhazování ve druhé třetině okamžitě shodil Iginla rukavice, McLeod pak také. Oba sokové se do sebe pustili pěstmi, čemuž ve stoje přihlížely střídačky obou týmů.

Zápas pokračoval, McLeod si po odpykání pětiminutového  trestu znovu plnil povinnosti v ofenzivě Nashvillu. Původně měli blíž k úspěchu hráči Colorada, kteří vedli 2:0, jenže Predátory pak nastartoval k obratu právě hokejista, jenž deset let bojoval na opačné straně barikády. McLeod zužitkoval nahrávku po akci Zolnierczyka, prostřelil brankáře Varlamova a hned v prvním duelu po výměně slavil premiérovou trefu.

Hokejisté Nashvillu následně přidali další dva zářezy a brali všechny body za vítězství 3:2. McLeod měl na úspěchu velký podíl, přitom ve městě country muziky byl dosud pokaždé jako soupeř. Když se dozvěděl, že ho představitelé Lavin vyměnili za mladíka Felixe Girarda, zůstal v Denveru a čekal na přílet nového týmu. Predators měli s dopravou nečekané potíže, podle místních médií dorazili k utkání až zhruba dvě hodiny před začátkem zápasu. Ale nakonec si připsali další cenné bodíky.

McLeod se v novém působišti zapsal parádně, naproti tomu v táboře Avalanche zavládl po zápase smutek. "Když přijdete do jiného prostředí a týmu, je to vždycky těžké. Mám radost za Codyho, odehrál velký zápas. Je to kluk, který za všech okolností dře, sráží se a chodí do brány," uvedl Peter Laviolotte, hlavní kouč Nashvillu. McLeod během deseti sezon v Coloradu nasbíral 658 utkání, 117 gólů a 1357 trestných minut. Letos stihl u Avalanche jedinou branku, stejnou bilanci má v Nashvillu hned po prvním utkání. Generálního manažera Lavin teď možná mrzí, že výměnu neposvětil třeba až v pondělí...

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.