bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Pettersson předčil Ovečkina a vystřílel Canucks vítězství

17. ledna 2022, 0:51

Jan Šlapáček

Zámořská NHL tentokrát přinesla pouze jedno utkání a to se odehrálo v hlavním městě USA. Washington přivítal ve své aréně Vancouver, před kterým se po vyrovnané bitvě nakonec sklonit. Dvěma góly pomohl Canucks k vítězství švédský útočník Elias Pettersson.

WASHINGTON CAPITALS - VANCOUVER CANUCKS

2:4 (1:0, 0:3, 1:1)

Vancouver úspěšně zabojoval v hlavním městě USA

Washington vstoupil do utkání velmi dobře a v první třetině se po gólu Alexandra Ovečkina dostal do vedení.

V kabině Canucks muselo být během přestávky hodně rušno, protože do druhé části nastoupil zcela jiný Vancouver. Kanadský celek v ní vstřelil tři branky (dvě z toho dal Elias Pettersson) a položil pevný základ na to, aby tento zápas vyhrál.

A bylo tomu opravdu tak. Wilson sice dokázal ve třetí části snížit, vyrovnat se však Capitals nepodařilo. Poslední slovo v duelu měl J.T. Miller, který se trefil do prázdné branky.

Branky a nahrávky
11. Ovečkin (Schultz, Kuzněcov), 47. Wilson (Kuzněcov, Bäckström) – 21. Pettersson (Horvat, Hughes), 25. Pettersson (Ekman-Larsson, Höglander), 39. Horvat (Miller, Hughes), 60. Miller (Boeser).

Statistické okénko
Střely na bránu: 33 – 32 | Přesilová hra: 2/2 – 2/4 | Trestné minuty: 12 – 8

Kdo se postavil do brankoviště?
Ilja Samsonov (WSH) – 28 zákroků, 3 OG, úspěšnost 90,0%, odchytal 58:18
Thatcher Demko (VAN) – 31 zákroků, 2 OG, úspěšnost 93,9%, odchytal 60:00

Československá stopa v utkání
Martin Fehérváry (WSH) – 0+0, -1 účast, 3 střely na bránu, TM 0, čas na ledě 21:20

Tři hvězdy utkání
1. Elias Pettersson (VAN) – 2+0
2. Bo Horvat (VAN) – 1+1
3. Jevgenij Kuzněcov (WSH) – 0+2

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.