bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Petr Adler: Patrick Sharp se brání zlovolným fámám

2. března 2015, 7:06

Petr Adler

Jedna věc je, když vás kritizují za výkony, druhá věc je, když vás pomlouvají, říká útočník Chicago Blackhawks Patrick Sharp (na snímku).

Poté, kdy mu volali vyděšení rodiče, a pak rodiče jeho ženy Abby, a potom i spousta dalších příbuzných, rozhodl se Sharp, že půjde za právníkem a požádá ho, aby jeho jménem zvážil žalobu proti internetovým stránkám, které si říkají chicagské sportovní zprávy, fámy a drby (Chicago Sports News, Rumors & Gossip). Tyhle stránky zveřejnily neslýchaně podrobný seznam údajných nevěr, jichž se měl Sharp dopustit, nejrůznějších dalších prohřešků proti slušnému chování, jakož i sporů se spoluhráči, které měly údajně skončit nejméně jednou (ale možná víckrát) rvačkou přímo uprostřed kabiny.

Tak se stalo, že když skončila dobročinná akce, kterou pořádal Sharpův spoluhráč Bryan Bickell, mužstvo odjelo k tréninku, a když ze sebe shodil výstroj, otočil se Sharp k přítomným novinářům a řekl jim, že už toho má dost a po autorech těch fám vyjede cestou občanského práva.

“Tohle je neuvěřitelné,” řekl Sharp o těch drbech. “Nevím, kde to začalo a nechápu, jak se to šíří. Byl bych rád, kdybych mohl říci, že mi to je jedno. Částečně ano, je mi to fuk. Ale když pořád o sobě slyšíte takovéhle věci, musí nutně nastat okamžik, kdy se začnete bránit.”

Sharp, kterému je 33 let, má dvě dcery. Jedné jsou tři roky, druhé rok. Zdálo by se, že o nic nejde: vždyť tomu ještě nerozumí. Ano, řekl Sharp, ale co jim řekne, až dospějí a někdo se jim bude snažit o tom vyprávět?

“Jistě,” řekl Sharp, “teď jim to je cizí, ale když si to člověk představí, že by jim někdy někdo měl vyprávět takové věci o jejich tátovi, to mi láme srdce. Když o tom mluvím s jinými lidmi, říkají mi, probůh, vždyť to je strašná blbost, vykašli se na to. To bych rád, ale nejde to. Vždyť vidíte, co to se mnou dělá.”

Je ovšem pravda, že Sharpovy výkony na ledě nejsou v tuto chvíli nijak moc nádherné. Kouč Joel Quenneville právě proto později řekl shromážděným novinářům, že se Sharpem situaci probrali, a že jak on, tak celé mužstvo za ním stojí.

“To je pochopitelné, že ho to štve,” řekl Quenneville. “Ale myslím, že to nakonec překoná.”

Podobně se vyjádřil také kapitán Blackhawks Jonathan Toews.

“Kluci (spoluhráči) se těm fámám smějí,” řekl Sharp. “A musím vám říci, že nemáme v kabině žádné problémy. Ale když pak člověk slyší, jak někdo jeho jméno protahuje bahnem, to není nic příjemného a následky to zanechá. Ještě štěstí, že vím, že když přijdu na stadión, stojí všichni kluci za mnou.”

Všechno souvisí se vším, řekl Sharp: “Když se cítíte dobře, odráží se to i na výkonu na ledě. Byl jsem letos zraněn, probojoval jsem se zpátky, měl jsem těžké chvíle, měl jsem lepší chvíle. Dnes už se na ledě cítím lépe. Mám dobré spoluhráče, jsem v dobrém mužstvu.”

A našli se spoluhráči, kteří se postavili k fámám o rozdělené kabině a rvačkám v jejím prostředku čelem. Jedním z nich byl Brent Seabrook. Než se ho stačil kdo na věc poptat, řekl: “Podívejte, všichni víme, že na sociálních sítích se toho napovídalo v poslední době víc než dost. Jsem tady jedním z veteránů, a říkám vám, že tohle mužstvo snad nikdy nebylo semknutější. Některé z těch drbů jsou doslova k smíchu. Jdeme všichni za jedním cílem: chceme se dostat do playoff a zkusit znovu získat Stanleyův pohár.”

A kapitán Toews dodal: “Jediné, co platí je, co se řekne nebo udělá v kabině. Ať už jsou ty fámy jakékoliv, my víme, že jsou to naprosté lži. Jednotlivcům to může dělat potíže, ale tohle musíme překonat jako mužstvo.”

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.