bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Petr Adler: hlas Nashville Predators dozpíval

23. července 2017, 21:22

Petr Adler

Tohle nemohlo dopadnout dobře, a také to tak nedopadlo. Když se Nashville Predators probojovali do soutěže o Stanleyův pohár, kde ve finále hrdinně vzdorovali pozdějšímu vítězi Pittsburgh Penguins, přišla před třetím zápasem zpívat hymnu hvězda country music (a manželka kapitána mužstva Mikea Fishera) Carrie Underwood. Dennis K. Morgan (na snímku, s vloženým obrázkem Carrie Underwood), chlapík, který hymny zpívával až dosud, žil v dojmu, že příště bude na řadě zase on. Nebyl: vedení začalo zvát další hvězdy. To není nic podivného: Nashville je přece jenom hlavním městem tohoto druhu hudby, sídlem legendární Grand Ole Opry. Kde jinde tedy hledat hvězdy country než tam. Dennis K. Morgan se ale svěřil se svým zármutkem reportérům. To byl začátek jeho konce. A teď Dennis K. Morgan oznámil veřejně, že dozpíval.

Se zkušeností sedmnácti sezón více či méně pravidelného zpěvu státních hymen před hokejovými zápasy by měl Dennis K. Morgan vědět, že hokejisté jsou národ pověrčivý. Nenene, nevěří, že je země kulatá, tak hloupí nejsou, vždyť se stačí podívat z okna. Dokonce se někdy zdá, že  nejsou ani přesvědčeni, že by dárky nosil Ježíšek (všichni přece víme, že ty nosí Santa Claus). Někteří vyspělejší špičkoví hokejisté dokonce přestávají věřit ničím nepodloženému tvrzení, že děti nosí čáp.

Je ovšem pravda, že když si hokejista navlékne, například, levou botu jako první, a pak v zápase nastřílí soupeři půl tuctu branek, bude si od té chvíle navlékat levou botu jako první. Pro přírodu, vždyť i takový brankář jako Patrick Roy si cestou ze střídačky do své klece dával příšerný pozor, aby ani náhodou nezavadil bruslí o kteroukoliv z čar, co jich je na ledě nakreslených. Dokonce, když se, co zaměstnanec Colorado Avalanche, spěchal porvat s brankářem Detroit Red Wings Chrisem Osgoodem, čáry přeskakoval. Mimochodem, ne, že by mu to nějak pomohlo: Osgood ho nakonec dostal na lopatky. Podobně, jako rok před tím další brankář Red Wings, Mike Vernon. Čáry nečáry.

A pak najednou přijde vyhledávač nadaných lidí pro špičkové podniky (v řeči anglické corporate recruiter) Dennis K. Morgan, který se diví, že mužstvo přihlédlo k tomu, že je zpěv hvězdy country přivedl k vítězství v důležitém zápase. A ještě je tak neprozíravý, že svoji bolest vyzpívá do oušek reportérů.

“Řeklo se mi, že půjde o jeden večer,” řekl podle The Tennessean Dennis K. Morgan, “a já jsem souhlasil. Jenže pak začali uvádět na led všechny ty ostatní zpěváky, o kterých říkali, že jsou špičky (A-Listers), a to jsem měl za určitou újmu (na své pověsti).”

Milovníci tohoto druhu hudby ale asi přikývnou, když se jich někdo zeptá, zda Keith Urban, Lady Antebellum nebo Luke Bryan jsou hvězdy. S tím nikdo nic nenadělá.

Dravci zavrčeli

Vedení Predators netančilo nadšením, když si přečetlo zklamaná blues Dennie K. Morgana. Přispěchalo tenkrát s následujícím prohlášením: “Vždy jsme oceňovali přednes národních hymen Dennisem K. Morganem při zápasech na domácím ledě. Naše dohoda vždycky umožňovala, abychom zvali národně i mezinárodně známé umělce, kteří byli přítomni, aby zpívali a tak zvyšovali úroveň zážitků z našich utkání, a současně zvyšovali účtu k naší zemí svými úžasnými ztvárněními státní hymny. Odezva našich fanoušků v Bridgestone Arena, jakož i mezi fanoušky po celé zemí, na to, že viděli a slyšeli umělce světové třídy jako jsou Carrie Underwood, Luke Bryan, Vince Gill a jeho dcery, Little Big Town a Lady Antebellum, během soutěže o Stanleyův pohár 2017, byla v naprosté většině kladná. Přinesla celostátní i mezinárodní uznání naší obcí. Současně dále prohloubila zážitky našich diváků a pomohla vytvořit ovzduší, které nás odlišilo od jiných profesionálních sportů.”

Mužstvo se tedy nijak nezmínilo o tom, že Dennis K. Morgan bude napříště vpuštěn na stadión pouze v případě, že se prokáže platnou vstupenkou. Stručně: nedalo mu výpověď.

Takže to nakonec udělal Dennis K. Morgan sám.

Bomba nebo nevybuchlá nábojnice slepé střely?

Andrew Walker z rozhlasové stanice Sportsnet 590 The FAN asi neměl co vysílat (říká se tomu okurková sezóna), tak si pozval k telefonnímu rozhovoru Dennise K. Morgana. A ten zahájil sdělením, že se mu nelíbilo, jaký obraz si o něm asi udělali čtenáři původního článku v The Tennessean.

“Vypadalo to, že jsem člověk, který má o sobě zbytečně vysoké mínění,” řekl doslova (ale anglicky).

“Nikdo od Predators se mnou zatím nemluvil,” řekl Dennis K. Morgan. “Má smlouva s nimi vypršela, a já předpokládám, že tím to skončilo. Vlastně vím, že to skončilo. I kdyby se mělo někdy stát, že by mě pozvali, nechci s nimi právě kvůli téhle věci mít už nic společného.”

Tím ovšem Dennis K. Morgan ulehčil kanceláří Predators práci: nemuseli mu psát, že to bylo krásné, ale že toho bylo dost.

“Já jsem obyčejný chlap, který má rád svoji zemí,” řekl Dennis K. Morgan. Pak si asi uvědomil, že mluví s kanadským komentátorem. Takže dodal: “A vaší taky, já miluju Kanadu. Jako příznivei hokeje se mi dostalo celoživotní pocty, že jsem mohl zpívat hymny našich dvou zemí,” zkusil uzavřít, a pak se zapletl v podivném prohlášení: “Nechci tahat jméno Predators bahnem, jako někteří tahali bahnem moje jméno. Nechci nic víc než očistit svoje jméno, aby lidé věděli, že nejsem odporný namyšlený hňup, za jakého mě někteří vydávali.”

A pak, v rámci očišťování svého jména a současně uctívání jména Predators, řekl, že mu jde hlavně o to, že mužstvo nedodrželo smlouvu.

To ovšem je, v myšlení obyčejného Severoameričana, protažení bahnem nad jiné, protože dodržování smluv patří k zásadám slušného chování.

Poté ale Dennis K. Morgan připustil nevyhnutelné: “No, kdybych si měl vybírat mezi Carrie Underwood a mnou, nebo mezi Keithem Urbanem nebo Vincem Gillem, nebo Trishou Yearwood a mnou, a jsem přesvědčen, že jsem ještě vynechal spoustu jmen, jsem si jist, že bych také zvolil je. Kdyby ovšem nebyla na světě ta moje smlouva.”

Predators se zdrželi vyjadřování: co bylo zapotřebí říci, to jsme řekli, když se objevil ten původní článek. Proč bychom to měli opakovat?

Na tom něco je.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.