bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Pens kupčili s Hawks, adresu změní někdejší osmička draftu

6. ledna 2022, 18:05

Patrik Czepiec

Od listopadové výměny Jacka Eichela už jako by uplynula věčnost a NHL stále čeká na vážnější rošádu, která by zase trhu dodala náboj. Nezmění to ani první novoroční přestup, který zosnovali manažeři Pittsburghu a Chicaga. K Blackhawks dorazí šestadvacetiletý útočník Sam Lafferty, u Penguins dostane šanci poněkud vyhaslá osmička draftu 2016 – Alex Nylander.

Obě posily přichází spíš proto, aby rozšířily ofenzivní možnosti, pokud soupisky zainteresovaných mužstev zasáhne významnější marodka nebo covidová vlna. Nylander ještě letos v NHL nestartoval a Lafferty má jen desetizápasovou zkušenost. Sloužili jako rezervy a tohle je pro ně nový impulz.

Centr Lafferty je o tři roky starší než křídelník Nylander. V této sezoně zaznamenal dvě asistence, v minulé šest a na gól čeká bezmála dva roky. Celkově už v nejvyšší lize nastřádal 94 utkání, ve kterých si vysloužil 21 bodů. Z platového stropu ukousne jen 750 tisíc dolarů.

Rodák z Pensylvánie, kterou paradoxně opouští, by se měl přidat na aktivní soupisku Hawks. Chicagu může pomoci už v nadcházejícím zápase s Arizonou, na dres dostane číslo 24. 

Příběh Alexe Nylandera je poněkud zajímavější, byť mnoho potlesku v kulisách NHL ještě také nesklidil. V této sezoně dokonce vůbec žádný, protože v Chicagu nedostal čichnout. 

Je to nejméně slavný člen hokejového klanu Nylanderů, který se v NHL objevil. Jeho bratr William patří k důležitým postavám Toronta, otec Michael je uznávaný veterán, který prostřídal hned sedm organizací a vydobyl si v nich 920 utkání základní části. 

Na draft šel přitom později než Alex. Zatímco syn zakotvil díky Sabres na osmém místě, Hartford si Michaela vybral až z třetího kola. 

Alex Nylander je dokonce stříbrným medailistou z juniorského šampionátu. V AHL hlásí rekord 188 utkání a 98 bodů (38+60). Na farmě hrál letos do té doby, než NHL opět zavedla možnost cestujících náhradníků. Jeho současná hodnota činí lehce přes 874 tisíc dolarů.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.