bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Pavelski o tvrdém hitu na spoluhráče: Také jsem zažil tuto situaci

19. prosince 2021, 15:43

Matěj Hodoval

Zranění bohužel k hokeji patří, některá jsou ale na pohled horší i pro tvrďáky, jakými hráči National Hockey League jsou. V nočním duelu mezi Dallasem a Chicagem inkasoval nevybíravý hit útočník Stars Tanner Kero.

K nepříjemnému okamžiku došlo necelé tři minuty po začátku utkání mezi Stars a Blackhaws. Útočník domácího celku vyhlížel přihrávku ve vlastním pásmu, načež se vyřítil chicagský Brett Connolly a tvrdě Tannera Kera srazil.

Devětadvacetiletý Američan zůstal bezvládně ležet na ledě, okamžitě se k němu začali sjíždět hráči a brzy přispěchali také lékaři. Ledovou plochu opouštěl rodák z Hancocku na nosítkách, hokejisté obou celků jej vyprovodili sportovním gestem.

Klub později na svém twitterovém účtu oznámil, že Kero je při vědomí, vnímá a komunikuje. Pochopitelně ale musel být převezen do nemocnice a podstoupit vyšetření.

Ze sportovní stránky – Connolly obdržel trest na pět minut a do konce utkání, během této výhody se Dallasu povedlo vstřelit dvě branky a nakonec vyhrát 4:3 v prodloužení. Na všech čtyřech gólech Hvězd měl podíl Joe Pavelski.

Právě zkušený Američan byl na pozápasové tiskové konferenci hodně emotivní, jeho odpovědi doprovázely i slzy. Není divu, sám moc dobře ví, jaké je to projít si takovou strašnou situací.

Stačí si vzpomenout na sedmý zápas série prvního kola mezi San Jose a Vegas v play-off 2019. Tehdy byl Pavelski nepříjemně sražen k zemi po buly, krvácel a všichni okolo o něj měli strach.

„Je to hrozné. Také jsem byl v této situaci, také se kolem mě tehdy shromažďovali spoluhráči,“ líčil šokovaný forvard Stars.

„Tanner je skvělý. Je takový tichý, tvrdě pracuje a nikdy nic nevynechá. Když dostane šanci hrát, ukáže se. Dokáže vytvořit skvělé šance a je fantastickým spoluhráčem,“ dodal na Kerovu adresu Pavelski.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.