bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Pavel Zacha se trápí. Musím víc střílet, ví český nováček

12. ledna 2017, 16:00

Michal Belšán

V devatenácti letech začal hrát pravidelně v NHL – to je nezpochybnitelný úspěch. Šestý draftovaný hráč v roce 2015 odehrál za New Jersey Devils v této sezoně 35 zápasů, dal ovšem jen dvě branky a clekově má pouze sedm bodů.

Pochopitelně je pro český hokej skvělé, že mladý forvard z líhně brněnské Komety odehrál několik zápasů například po boku Taylora Halla. Jenomže stejně jako celý tým Devils, i Pavel Zacha se trápí. Přeskakuje z jedné formace do druhé, jednou hraje centra, pak levé křídlo...

Velmi často si volá se svým agentem Patrikem Štefanem. Bývalý forvard sice proslul především svou smolnou momentkou, kdy neskóroval ze samostatného úniku na prázdnou branku, ale také odehrál 455 zápasů v NHL.

„Volám mu snad každý den,“ přiznal Pavel Zacha v rozhovoru pro NJ Advance Media. „Je skvělé, že mám takového agenta, který mi může pomáhat,“ říká.

Dvanáct zápasů v řadě totiž český forvard nebodoval. Dvanáct – to už je neuspokojivé číslo. Jaké rady mu tedy Štefan udílí? „To je různé. Snaží se sledovat každý můj zápas, aby mi pomohl. Pokaždé mi říká, abych více střílel. A je pravda, že já více nahrávám...“ uznává Pavel Zacha.

To samé mu říká i trenér New Jersey John Hynes. „Zachyč“ může skvěle využít svých parametrů (191 cm a 97 kg), jenže góly mu tam nepadají. „Proč to tak je? Musí prostě více střílet. Je třeba, aby hrál v útočném pásmu tvrději, aby více bruslil. Nedostává se do pozic, odkud padají góly,“ říká otevřeně kouč.

„Místo toho, abychom přemýšleli, proč mu to tam nepadá, tak je třeba na tom zapracovat. Když bude mít možnost vystřelit, musí vystřelit,“ velí Hynes. „Musí prokázat i více bojovnosti.“

Pavel Zacha v této sezoně již párkrát usedl na tribunu. To v žádném případě není pro hokejistu příjemná věc. „Bylo to hodně těžké, protože jsem v této pozici předtím nikdy nebyl. Vůbec jsem nevěděl, co mám dělat, jak to brát. Ale zpětně to chápu, prohráli jsme několik zápasů v řadě a bylo třeba něco změnit,“ okomentoval nelichotivou pozici sám útočník.

Dlouhá série bez individuálního úspěchu trápí i jeho samotného. „Je to těžké...“ říká sklesle. „V posledních pěti-šesti zápasech už jsem ale nějaké šance měl, pokud to tak bude pokračovat, přijde to. Doufám, že brzy,“ přeje si.

„Když nedáváte góly a nesbíráte body, máte to pochopitelně v hlavě. Především, když jste mladý hráč. Myslím si ale, že se zlepším,“ uzavírá rozhovor Pavel Zacha.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.