bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Patrik Koch ve stopách Ronalda Knota. Opora Vítkovic podepsala s Arizonou

6. června 2023, 15:00

Jiří Lacina

Lépe pozdě než nikdy. Patriku Kochovi bude v prosinci 27 let, takovou nabídku ale nemohl odmítnout. V pondělí podepsal s Arizonou roční smlouvu na 847 500 dolarů.

Rodák z Bratislavy zatím působil výhradně na Slovensku nebo v Čechách. Poslední tři sezóny byl ve Vítkovicích. Z postu obránce nasbíral v uplynulé sezóně 12 bodů (3+9), v play off přidal ve 13 utkáních 4 body (2+2). Výkony zaujal mistrovský Třinec, kde ale nakonec příští sezónu nezahájí.

Vyzkouší si výzvu v podobě NHL.

„Jsme velmi potěšeni, že máme Patrika ve své organizaci,“ sdělil generální manažer Bill Armstrong v tiskovém prohlášení. „Je to soutěživý, defenzivně orientovaný obránce s dobrou kontrolou kotouče, který patřil několik let k oporám slovenského národního týmu. Těšíme se na něj v tréninkovém kempu.“

Koch má za sebou také zkušenost z brněnské Komety, kde působil v letech 2015-16, načež se vrátil na čtyři sezóny domů do Košic. Spíš než body sbírá ve vysokém množství trestné minuty, v Košicích zvládl i stovku v 55 zápasech. Ve Vítkovicích po 98 a 92 TM ubral na loňských 69.

Za mořem už působil v sezóně 2014-15, kdy hrál nižší USHL a NAHL.

Vyhráno rozhodně nemá. Smlouva s Kojoty mu garantuje podpisový bonus 72,5 tisíce dolarů (cca 1,6 miliónu korun). Jinak je dvoucestná. V NHL si může vydělat dalších 775 tisíc, na farmě 75 tisíc.

Loni bojoval ve stejném týmu o místo český obránce Ronald Knot, který nechtěl pokračovat v KHL. S Arizonou podepsal dvoucestný kontrakt na 750 tisíc dolarů. Celý ročník ale strávil na farmě v Tuscon Roadrunners. V 64 zápasech tam nasbíral 17 bodů (4+13) a vydělal si 150 tisíc.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.