bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Pastrňák už trénuje naplno. Kdy by mohl nastoupit?

25. ledna 2021, 22:26

Tomáš Němčík

Čtyřiadvacetiletý český útočník podstoupil 16. září loňského roku operaci kyčle, po které jej čekala dlouhá pauza od hokeje, ale ta je nyní u konce. David Pastrňák už trénuje společně s ostatními bostonskými Medvědy a o víkendu by se mohl objevit i na zápasové soupisce v zápase proti Capitals.

Český útočník podstoupil v září operaci, po které se odhadovala doba jeho rekonvalescence na pět měsíců. Pastrňák však v pondělí trénoval poprvé s dresem, který značí plnou fyzickou zátěž. Zdá se tedy, že k zápasovému debutu hráče dojde o několik týdnů dříve, než bylo původně v plánu.

„První den v plné zátěži,“ začal Pastrňák. „Není sranda schytávat bodyčeky po čtyřech měsících. Budu si na to muset opět zvyknout. Nicméně jsem hodně natěšený. Byla to dlouhá cesta. Dneska jsem se cítil dobře, protože jsem si mohl konečně naplno zatrénovat s týmem. Snad budou i další dny tak skvělé jako ten dnešní.“

Přestože česká osmaosmdesátka trénovala s druhým bostonským Davidem (Krejčím), tak Bruse Cassidy prozradil, že Pastrňák by se při svém debutu představil tradičně po boku Patrice Bergerona a Brada Marchanda, se kterými toho má odehráno nejvíce.

„Dneska poprvé trénoval naplno, srážel se s hráči, což je další zásadní posun. Během týdne uvidíme, jak to s ním bude vypadat. Pokud se bude po dalších trénincích cítit dobře, tak poté zvážíme jeho zařazení do sestavy,“ okomentoval situaci trenér Bruins.

Pastrňák prozradil, že období okolo operace pro něj bylo velmi obtížné. Muselo dojít ke kompletní změně jeho předsezónního tréninku, ve kterém každoročně rád hrává tenis či fotbal. Podle jeho slov byl jeho program velmi náročný, obzvláště během prvních dvou měsíců po operaci.

„Nejhorší části kariéry profesionálního sportovce jsou zranění. Je vždycky těžké, když vaši přátelé hrají, ale vy nemůžete. Jsem nadšený, že jsem si konečně dneska zatrénoval se svými parťáky. Byla to pro mě opravdu dlouhá cesta, ale konečně jsem se dočkal,“ dodal Pastrňák.

David Pastrňák vstřelil v loňské základní části osmačtyřicet branek, díky kterým ovládl společně s Alexandrem Ovečkinem tabulku střelců. Celkově si připsal 95 bodů, což stačilo na třetí pozici v kanadském bodování. Play off odehrál dle vlastních slov se zraněním, připsal si v něm tři góly a sedm asistencí.

V pondělí naopak netrénoval Patrice Bergeron, který však pravděpodobně nastoupí do dalšího utkání Bruins proti Penguins. Kapitán Medvědů se během vítězství svého týmu nad Philadelphií srazil s brankovou konstrukcí, a tak mu dal Bruce Cassidy volno.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.