bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Pastrňák dal 13. hattrick a je pošesté 30gólový! Umělec, smeká trenér Medvědů

9. ledna 2023, 14:00

Tomáš Zatloukal

Sedm gólů za tři zápasy? Současná forma Davida Pastrňáka je zkrátka fenomenální! Bleskově se propálil na druhý flek tabulky kanonýrů, jediný zásah dělí českého šikulu od vedoucího Connora McDavida, najednou smí opět směle pomrkávat po své druhé Raketě. "Pasta" zkrátka zase jednou ukazuje, že jakmile dojde na střelecké umění, vyrovná se mu v NHL jen pár vyvolených. Tentokrát to odnesl jeden z ligových otloukánků – Kačeři z Anaheimu.

Pastrňák? To je už léta záruka prvotřídního hokejového kumštu a také přesných zásahů. 

Neplatí za kometu, co čas od času okouzlí NHL, aby se zase nadlouho z výsledkových listin vytratila, nýbrž za tuze spolehlivý brankostroj. Vždyť už pošesté překonal hranici 30 tref, což se mezi našinci povedlo už jen Jaromíru Jágrovi s Petrem Klímou!

Pokud vám ve výčtu chybí jméno Milana Hejduka, tak vězte, že vítěz Richardovy trofeje z roku 2003 to zvládl pětkrát.

Havířovský rodák si díky hattricku, svému 13. v kariéře, polepšil už na 32 gólů a Jim Montgomery, trenér bostonských Medvědů, žasl: "Říkám mu umělec, protože je neskutečně kreativní. Umí vás zvednout ze sedadla tolika způsoby!"

Pastrňák se nejprve prosadil po spolupráci se svým velkým kamarádem Davidem Krejčím, poté dorazil do sítě vlastní střílenou přihrávku a nakonec suverénně proměnil brejk po náramné nabídce od Matta Grzelcyka.

Podívejte se na Pastrňákův hattrick proti Anaheimu:

Krom skórování stihl i hru tvořit, třeba když předložil, na stříbrném, ba dokonce zlatém podnose puk Krejčímu. Pro veterána ze Šternberka už to pak bylo snadné – z hrany brankoviště nedal Johnu Gibsonovi sebemenší šanci na včasný a úspěšný zákrok.

Frajer s osmaosmdesátkou na zádech je jedním ze zásadních důvodů, proč Boston válcuje NHL. Bruins mají po 40 zápasech 68 bodů (!), hodnotu tohoto počinu dokresluje fakt, že jen jediný mančaft byl v dějinách slavné soutěže lepší.

Historií stoupá i "Pasta".

Jen dva třígólové večery mu chybí k vyrovnání českého rekordu Jaromíra Jágra, hattricky sbírá pozoruhodným tempem. Až dá příští, dotáhne se v kronice Medvědů na nynějšího klubového prezidenta Cama Neelyho, poslední metou zůstane Phil Esposito (26).

"Měl jsem pár dobrých šancí a povedlo se mi je proměnit," říká o svém nejčerstvějším představení. 

Ta druhá pasáž je důležitá. Pastrňák se  dostává do vyložených příležitostí večer co večer, občas spálí tutovku, někdy klidně tři. Teď se mu ale daří červené světlo rozsvěcet, a tak výsostně zábavného machra najdete mezi šutéry hned za McDavidem.

A třeba si brzo i pozice prohodí.

Bruins totiž nezpomalují, dál dominují, bodovali už 14krát za sebou a Pastrňákovi chodí na hokejku jeden skvělý pas za druhým. Od Krejčího, Marchanda, Zachy nebo třeba Patrice Bergerona, který při demolici Ducks zapsal 600. asistenci v kariéře.

Čepice pro "Pastu", klobouk dolů pro kapitána.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.