bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Panterům se nedaří, mohl by to odnést Tomáš Fleischmann

28. listopadu 2014, 12:30

Jan Prošek

Florida Panthers od začátku sezóny předvádí nepřesvědčivé výkony. Výsledky nedosahují očekávání vedení klubu, které nastalou situaci začíná řešit. Přesněji, snaží se najít možné způsoby, jak mužstvo nastartovat k lepším výkonům. Jedna z možností, která stále nabývá reálnějších obrysů, je snížení věkového průměru, tedy omlazení týmu. Tento krok by se s největší pravděpodobností týkal i českého Tomáše Fleischmanna. Musel by si hledat angažmá.

Rodák z Kopřivnice hraje svou čtvrtou sezónu na jihu Spojených států. Nejúspěšnější byla sezóna 2011/12, když nevynechal v základní hrací době ani jediný zápas svého týmu. Nastoupil do 82 utkání, vybojoval jednašedesát bodů za sedmadvacet vstřelených branek a čtyřiatřicet asistencí. V organizaci se uvedl dobrým a zodpovědným výkonem, který má ovšem klesající tendenci. Asi nejvíce je jeho pád patrný na statistice úspěšnosti střelby. 12,4; 9,9; 4,3 a 3,6. Takové jsou naměřené hodnoty. V tomto ohledu nelze zohledňovat odlišný počet odehraných zápasů. Porce mačů nemá vliv na výpočet úspěšnosti střelby.

V dnešní době, kdy se v National Hockey League řeší i platové stropy, majitelé klubů chtějí každou investici vložit co nejefektivněji, je potřeba zaměřit se i právě na finance. Že by Tomáš Fleischmann, mající uzavřený platný kontrakt na 4,5 milionu dolarů ročně, byl nepatrnou výdajovou položkou klubu, o tom nemůže být řeč. Od útočníka s podobně vysokým platem se zkrátka očekávají kanadské body s větší intenzitou.

V aktuální sezóně odehrál český hráč nosící dres s číslem 14 osmnáct zápasů, v nich si připsal dva body za gól a asistenci, na útočníka s takovým platem opravdu špatná vizitka. V následujících utkáních bude muset přesvědčit vedení týmu, že je stále platným hráčem a hodí se do koncepce mužstva. Název Florida pochází ze španělštiny a znamená přídavné jméno „květinový“. Přesně takový vstup do sezóny hráči reprezentující toto město rozhodně neprožívají. Nový náboj by nebyl od věci. Na druhou stranu, pokud dojde managementu Panterů trpělivost a rozhodne se pro omlazení kádru, tak notnou dávku schovívavosti se budou muset obrnit i fanoušci, neboť nováčci se nesehrají během jednoho či dvou tréninků. Byl by to běh na dlouhou trať s počátečními problémy a perspektivou.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.