bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Panteři? Mistři obratů! Krmili jsme hladové šelmy, štve kouče Washingtonu

12. května 2022, 14:00

Tomáš Zatloukal

Už šestkrát porazili pravděpodobnost a postarali se o hokejový zázrak. Floridští Panthers zvrátili v této sezoně sextet zápasů, v nichž prohrávali o tři góly. Netřeba pochybovat, samozřejmě jde o rekord NHL. V otáčení zdánlivě ztracených mačů jsou zkrátka mistry. Naposledy to v noci na čtvrtek poznal Washington a výsledek je pro Capitals fatální – prohra 3:5 dostala Alexe Ovečkina a spol. na hranu propasti. Další zaváhání znamená konec sezony.

Na jeho jméně by si jeden vylámal zuby.

Ať už by se na první pohled spletitý shluk písmen, zcela nepochybně holandský, snažil jen napsat. nebo dokonce vyslovit.

Carter Verhaeghe je ovšem mnohem zajímavější svým hokejovým umem než zemí, kde má kořeny.

Dva roky zpátky byl u triumfu Blesků z Tampy, právem se může pyšnit prstenem pro šampiona NHL. A teď dělá maximum pro to, aby se Stanley Cupu dočkal i druhý klub z floridského poloostrova. Cats.

Na famózním obratu z 0:3 na 5:3 se podílel pěti body, čímž vytvořil nový klubový rekord! Byl to jeho koncenrt, dvakrát skóroval, třikrát asistoval. A po tuze důležitém trumfu povídal: "Teď máme dvě šance vyhrát jeden zápas,to jsou dobré vyhlídky."

Florida ukázala proti Washingtonu svou sílu a Caps najednou v dobře rozehrané sérii ztrácejí. A jejich kouč Peter Laviolette to nenese vůbec lehce, vždyť už to vypadalo, že se postará o prvotřídní senzaci a pošle na dovolenou největšího favorita Východu.

Ne že by ta šance už neexistovala, jen se zásadně smrskla. Reálně se jeví varianta, že Panteři předvedou, že umí překlápět skóre nejen jednotlivých partií, ale i celých kol.

"Přišlo mi to, jako bychom dnes odehráli dva zápasy. Ten první skončil 3:0 a mně se na něm líbilo úplně všechno, od hry pět na pět přes oslabení po přesilovky. A pak tu byl ten druhý," prohodil Laviolette

Ten skončil 0:5..

"Hráli jsme v něm stylem, že jsme krmili hladové šelmy. Takový hokej si proti tak silnému mančaftu prostě nemůžeme dovolit," láteřil zkušený trenér, vítěz Stanley Cupu z roku 2007.

Florida má najednou k postupu blíž a za mnohé vděčí šíří svého kádru. Co je Laviolettovým chlapcům platné, když jakžtak ubrání Jonathana Huberdeaua, když pak udeří Claude Giroux nebo právě Verhaeghe?

Šestadvacetiletému Kanaďanovi se podařilo navázat na fajnovou základní část, v níž se stropovou zátěží pouhý jeden milion dolarů zvládl 55 bodů. Teď jich má za pět utkání rovných deset a patří k hvězdám vyřazovacích bojů.

Zkrátka super kauf. A noční můra pro Lavioletta, jehož sen o cenném skalpu se postupně rozplývá.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.