bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Ovečkinova kolize s Ehrhoffem budí emoce. Německý bek prý skončil s otřesem mozku

31. ledna 2015, 10:00

Tomáš Zatloukal

Rivalita mezi Washingtonem a Pittsburghem zase o něco vzrostla, vzájemné nepřátelství mezi Tučňáky a Capitals přiživilo poslední měření sil, které ovládli svěřenci Barryho Trotze jednoznačně 4:0, když z ledu dokonale vymazali Sidneyho Crosbyho. Hlavní postavou jednoznačného, přesto od úvodního buly velmi vyhroceného zápasu se stal Alex Ovečkin, jemuž se podařilo dát dvě branky, navrch se postaral o hromadnou strkanici. Jak? Střetl se u hrazení s Christianem Ehrhoffem.

Tentokrát ovšem může mít Ovečkin svědomí čisté, nešlo o žádnou surovost nebo zákeřnost, jakých v minulosti převedl nespočet. Ruský kanonýr pouze ukázal svou sílu a stabilitu. S přehledem totiž ustál Ehrhoffův pokus o bodyček, rukou si navíc dotěrného beka odmítl, a tak jediným, kdo skončil na ledové ploše, byl právě druhý nejproduktivnější obránce Pens. Spoluhráči se otřeseného borce rozjeli okamžitě pomstít, přičemž po Ovečkinovi se nejvíce sápal věčný farmář Zach Sill.

Atmosféru "derby" přiživovaly od prvních minut rvačky:

Rozhodčí Tim Peel, proslulý kontroverzními výroky a hrubými chybami, ocenil Ovečkinův střet s Ehrhoffem dvojitým dvouminutovým trestem za držení a hrubost pro kapitána Caps, což bylo dosti pofidérní rozhodnutí. Zámořští experti, včetně Mikea Halforda z NBC Sports či Joshe Golda-Smitha ze Sportsnetu, se shodují, že "Ovie" neudělal vůbec nic nedovoleného a prostě jen byl v osobním souboji úspěšnější než Ehrhoff, který měl pouze velkou smůlu a spadl na led hodně nešťastně. 

Tak moc, že musel z nepovedeného utkání předčasně odstoupit a následně odcestovat z Washingtonu do Pittsburghu. Proč? Pro Ehrhoffa měla přetlačovaná s Ovečkinem podle několika zdrojů drsné následky. Prý utrpěl otřes mozku a do Steel City odletěl kvůli dalším testům a vyšetřením. Penguins tedy velmi pravděpodobně utrpěli další citelnou ránu, i bez Ehrhoffa mají marodku solidně zaplněnou - najdeme na ní Jevgenije Malkina, Pascala Dupuise, Olliho Maattu nebo Blakea Comeaua.

Pral se také navrátilec do základní sestavy Michael Latta:

Ehrhoff dnes v noci pochopitelně vynechal střetnutí s New Jersey Devils. Není divu, že se fanoušci Tučňáků na Ovečkina zlobí, vyřadil jim klíčového zadáka. Na druhou stranu ale těžko mohou nejlepšímu střelci NHL cokoliv vyčítat, "Ovie" si počínal čistě a bez jakékoliv snahy Ehrhoffa zranit. Přesto si buďte si jistí, že nepřátelství, které chová Johnstonova družina ke Capitals se jedině umocnilo. Další mač mezi nesmiřitelnými soky je na programu 17. února na kluzišti Consol Energy Center.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.