bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Ovečkin rozbil Lehnerovi masku! Ohnutý drát mi narazil do tváře, líčil švédský fantom

25. ledna 2022, 15:30

Tomáš Zatloukal

Vychytaná nula a poničená maska. To je účet Robina Lehnera z vítězného mače s washingtonskými Captals. Urostlý Švéd mezi třemi tyčemi čaroval, pod "fotbalové" vítězství 1:0 se podepsal 34 zákroky. Minimálně jeden z nich nepřehlédnutelného muže s přezdívkou Panda bolel. To když při přesilovce pět na tři napřáhl Alex Ovečkin a vyslal na klec Zlatých rytířů svou patentovanou ránu z voleje. Vegaskou jedničku zasáhl do hlavy. Tvrdý "golfák" dokonce ohnul jeden z drátů na Lehnerově masce.

"Byla to nejtvrdší rána, kterou jsem kdy do hlavy schytal," pověděl Lehner uznale o Ovečkinově pumelenici.

Na tiskové konferenci o pár chvil dříve čelil otázce, proč si během zápasu vyměnil svou nejnovější masku za starší model. Dotaz to byl lehce překvapivý, protože málokomu v aréně i u televizních obrazovek ten moment unikl. Ruský dělostřelec pálí a Lehner se kácí na led.

Žádná rupnutá přezka, případně jiná podobná prkotina. Devítinásobný vítěz Richardovy trofeje ohnul jeden z drátů, s největší pravděpodobností, titanové mřížky. "A ten drát mi narazil do lícní kosti. Bylo to trochu děsivé," popisoval situaci Lehner na tiskovce.

Dříve se stávalo, že ostře vypálený kotouč dokázal mřížku prorazit a dráty pak pocuchaly brankářům obličej, třeba Dominik Hašek v osmdesátých letech měl opakovaně roztržené obočí či šrám na čele, ale to se bavíme o době dávno minulé.

Teď jsou masky mnohem bezpečnější, gólmana chrání takřka dokonale. Lehner si přesto oddychl, když viděl, že Ovečkinův projektil neskončil ničím horším než jen poničeným kusem výstroje. "Rozbil mi masku, ale mám štěstí, že nevystřelil ještě o chlup prudčeji," míní.

Daleko hůř by dopadl s klasickou laminátovou škraboškou na tváři. Vzpomínáte, jak si jednu takovou vzal na rozbruslení před Winter Classic v roce 2018? Dokonce v ní předvedl pár zákroků. Vzdal tehdy hold Gerrymu Desjardinsovi, co čapal za buffalské Šavle mezi léty 1975 až 1978.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.