bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Ovečkin může hrát i po čtyřicítce, myslí si jeho trenér

4. prosince 2021, 12:12

Jiří Lacina

Je mu 36 let. To už je požehnaný sportovní věk. Přesto válí jako za mlada. Alexandr Ovečkin hraje svůj životní hokej a předvádí bodově nejlepší vstup do sezóny v kariéře. Pokud mu Capitals v létě prodloužili kontrakt o celých pět let, prozatím nemusí ani trochu litovat.

Po jeho skončení mu bude 40 a půl. Trenér Washingtonu Peter Laviolette je ale přesvědčený, že ruský střelec bude mít na NHL i v tomto věku. Prý může pokračovat i po sezóně 2025-26.

„Určitě je tam šance,“ řekl Laviolette před pár dny v rádiu. „Poslouchejte, on miluje tuhle hru, miluje tenhle tým. Jak stárnete, je to hodně o zdraví, nicméně on je stále velmi silný. Mám to denně před očima.“

Ovečkin odehrál v NHL už 1221 zápasů, což je čtvrté nejvyšší číslo mezi aktivními hráči. Lídrem je aktuálně Joe Thornton (1693) z Floridy, který je ale o celých šest let starší.

Moskevský rodák skutečně vynechává ze zdravotních důvodů minimum utkání. Je to tím obdivuhodnější, že hraje fyzicky náročný hokej, což dokládá níže uvedená statistika. Jde o součty branek a rozdaných hitů od výluky 2005-06. Vyhlášení střelci nejen, že zaostávají o skoro 300 gólů, ale absolutně se nemohou Rusovi rovnat ani v počtu zásahů tělem.

Za ojedinělou tělesnou schránkou mohou být i geny. Ovečkinova matka Taťána je dvojnásobnou olympijskou šampiónkou v basketbale (1976, 1980), otec Michail byl fotbalista. Alex coby nejmladší ze tří bratrů prý projevoval sportovní vlohy prakticky od narození.

 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.