bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Otazníky kolem Bostonu. Tím největším je Pastrňák

22. září 2022, 13:40

Jiří Lacina

Boston s početnou marodkou a novým trenérem vstoupí v říjnu do zvláštní sezóny. Hlavně její začátek bude klíčový. Než se vrátí opory, zbytečně moc neztratit. Největším otazníkem pro fanoušky ale zůstává nový kontrakt pro Davida Pastrňáka, jenž vstupuje do posledního roku smlouvy.

V přípravném kempu pochopitelně scházet nebude, otázka zní, zda bude v kempu Bruins i příští rok? David Pastrňák nedávno osobně ujistil veřejnost, že chce pokračovat v Bostonu. Generální manažer ale následně trochu mlžil. Dle soudu novinářů udělal maximum pro to, aby neřekl nic.

„Nemyslím, že jsou kolem jeho budoucnosti nějaké obavy. David je ten jediný, kdo to může potvrdit. V dokonalém světě bychom se snažili a byli agresivní, abychom ho udrželi dlouhodobě a udělali z něj doživotního medvěda. Vždycky to byl náš cíl,“ řekl Don Sweeney.

I v dalších větách zůstal opatrný. „Nevytahuji se, dokud není vše hotovo, protože věci se mění. Objevují se nové faktory, srovnatelné skupiny hráčů, a snažíte se z toho nějak vysekat. Musíme najít společné základy,“ dodal Sweeney, známý svou extrémní schopností stlačit hráče o nějaký ten milión pod jejich tržní cenu.

Zmiňovaným faktorem mohl být nedávný podpis Nathana MacKinnona, který bude brát v Coloradu za 12,6 miliónů dolarů ročně, čímž stanovil nové ligové maximum. Kapitán Colorada je o rok starší než Pastrňák, v NHL má 648 bodů v základní části a 93 v play off. Pastrňák je na číslech 504 a 74. Čech nastřílel dvakrát 40 branek za sezónu, Kanaďan jednou.

Nejlépe placeným hráčem Bruins je Charlie McAvoy s 9,5 mil. ročně. Pastrňák ho může překonat a může se stát prvním hráčem Bostonu s platem přes 10 mil. Sweeney ale možná vidí věci jinak. Pokud ne v Bostonu, jinde tuto sumu za rok určitě dostane.

„Buďme upřímní, média nám zrovna nepomáhají, co se týká jednání. Nicméně děláme svojí práci a právě o to se snažím. Jako organizace chceme udržet naše dobré hráče, naše mladé hráče a David je jeden z těch, které udržet chceme,“ doplnil Sweeney.

Co dál?

Noviny v Bostonu se zamýšlí i nad dalšími otazníky před startem sezóny. Určitě jím je David Krejčí. Český útočník potvrdil svou kvalitu na mistrovství světa, po roce v české Extralize je ale v 36 letech veteránem, na jehož obnovenou premiéru v NHL budou všichni zvědaví.

Sezónu by měl pravděpodobně začít po boku Taylora Halla, s nímž si před návratem do Čech hodně rozuměl, a Davida Pastrňáka, s nímž je hodně spojován, ale ve skutečnosti toho spolu v Bostonu zase tolik nenahráli. Pasta mnohem víc nastupoval s dvojící Marchand – Bergeron. Krejčí dokonce trenéra Cassidyho žádal o častější nasazování s Pastrňákem, ale nebylo mu vyhověno.

Další obavy panují především kolem složení třetího a čtvrtého útoku a pak kolem obrany, které budou citelně scházet Charlie McAvoy a Matt Grzelcyk. Defenzivě Bruins ublížil už odchod Toreyho Kruga, nyní se bude muset nějakou dobu obejít bez dalších tvořivých zadáků, kteří se zotavují po operacích. Kdo nahradí jejich ofenzivní produkci? Postup se čeká třeba od Jakuba Zbořila.

 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.