bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Opustí Nashville? Granlund se chystá vyzkoušet trh s volnými hráči

8. září 2020, 9:45

Ondřej Mach

Trh s volnými hráči se letos kvůli pandemii koronaviru otevře netradičně až v říjnu. Mezi hokejisty, kteří za zhruba tři týdny budou vyhlížet nabídky jednotlivých klubů, bude i Mikael Granlund. Pro server The Athletic to potvrdil jeho agent Todd Diamond.

„Uvidíme, co trh nabídne,“ zmínil Diamond v pondělí.

Osmadvacetiletý Fin byl do Nashvillu vyměněn při loňské uzávěrce přestupů, opačným směrem putoval Kevin Fiala. Granlund se ale za poslední rok a půl nedokázal naplno sžít s defenzivním stylem Predators, změna působiště by tak nebyla překvapením.

Rodákovi z Oulu pomohlo angažování trenéra Johna Hynese, který nahradil Petera Lavioletta. Od té doby ve 28 zápasech nastřílel jedenáct branek (nejvíce z týmu), na začátku sezony přitom ve 35 utkáních zaznamenal pouze čtrnáct bodů za šest gólů a osm nahrávek.

 

Granlundovi aktuálně končí tříletá smlouva, kterou podepsal v srpnu 2017 ještě v Minnesotě. Na otázku, zda úplně vyloučil podpis nového kontraktu s Predators, odpověděl jeho agent: „Než se otevře trh s volnými hráči, tak nepodepíše.“

Útočníka proslaveného florbalovým gólem na světovém šampionátu v roce 2011 si o rok dříve na draftu vybrali zástupci Wild. V jejich dresu Granlund odehrál necelých sedm sezon a v ročníku 2016/17 vytvořil své bodové maximum – 69 bodů (26+43).

Dohromady v nejslavnější hokejové lize nastoupil do 540 utkání, vstřelil 111 gólů a přidal 241 asistencí. Na trhu s volnými hráči se bude jednat o výrazné jméno, v jakém dresu uvidíme Mikaela Granlunda příští rok?

Čtěte také:
Hledá se střelec. Vegas proti Dallasu znovu jaloví v koncovce
Od mikrofonu do manažerského křesla? Arizona stojí o McGuirea, šanci má i Burke

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.