bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Oldies party! Tučňáci poráží čas i soupeře, nakopl je Granlundův příchod

13. března 2023, 14:15

Tomáš Zatloukal

Perfektní víkend. Ze dvou zápasů kvartet veledůležitých bodů, další potvrzení herního vzestupu. Pittsburgh od ostudné porážky s Edmontonem (Oilers vyhráli 7:2, fanoušci Pens sledovali potupu svých oblíbenců na vlastní oči v PPG Paints Areně) válí. "Nakopl nás příchod Mikaela Granlunda a Dmitrije Kulikova, byl to pro nás jasný signál, že jedeme v této sezoně na vítězství Stanley Cupu, že prostě chceme do play-off," prohodil Tristan Jarry po dosud poslední výhře.

Devět zápasů?

Sedm výher, osm duelů s bodovým ziskem. Jen jedinkrát Tučňáci od 23. února vyšli naprázdno. Jarry, pittsburský maskovaný muž, vidí jeden z důvodů výsledkového vzestupu v posilách.

"Dodalo nám to jiskru, když kluci přišli. Snažíme se teď pokaždé vyhrát a zapsat důležité body. Začali jsme hrát víc týmově," míní.

Pens každopádně vyhrávali už před Hextallovými trejdy, které z Pittsburghu udělali ten nejstarší tým v NHL. Údajně dokonce v celých dějinách slavné soutěže, na což úsměvně reaguje tato grafika.

Tenhle mančaft není pro starý, chtělo by se vykřiknout při pohledu na věkový průměr k 31 letům.

Jako facka spíš zafungoval zmíněný debakl, po němž se vzpamatovala Malkinova lajna, v čele s Jasonem Zuckerem.

"Když se na ten průměr podíváte, je vám jasné, že máme v kabině spoustu zkušeností. Všichni chceme udělat maximum pro to, abychom postoupili do play-off, každý má jasnou roli a nabrali jsme i zdravé sebevědomí," pochvaluje si Kris Letang, hrdina poslední partie.

To on rozsekl souboj s newyorskými Rangers, který se bude během tohoto týdne hned dvakrát opakovat.

GM Ron Hextall byl vysmíván za to, že během přestupové uzávěrky svůj kádr ještě postaršil, jenže "pánům v letech" zatím nedochází dech. "Na to, že podle čísel jde o největší kmety v NHL, vypadají na ledě velmi svěže," ocenil víkendový herní projev Pens list Washington Post.

Borci ze Steel City tak zatím vzdorují papírovým předpokladům.

Čekalo se, že Hextallovy manévry budou spíše přešlapy, kritika ze strany fanoušků Tučňáků byla až zdrcující. Jenže Hextall se jednoduše rozhodl doladit tým pro tuto sezonu a další pokus o zisk Stanley Cupu, dodat do kabiny víru, že letos nejde o promarněný rok.

A to se povedlo. 

Pro tuto chvíli by tak v Pittsburghu měl panovat mírný optimismus. Crosbyho parta má namířeno do play-off, ladí formu, získává veledůležitou psychickou pohodu.

Je to křehký stav, rychle se může převrátit naruby, ale katastrofické scénáře o odepsání ročníku i budoucnosti, které se objevovaly jako reakce na příchody Granlunda a Kulikova, se v tuto chvíli nenaplňují.

Otázkou je, co bude dál. Kulikov naposledy nedohrál, Granlund už sice má za sebou první gól v novém angažmá, ale k tomu, aby byl tribunami milován, mu ještě chybí mnoho. A zbytek mužstva táhnou především stačí známí, plus Zucker. Přidává se i Rickard Rakell.

"Hrajeme zápasy, které už mají nádech play-off. A cítíme se v nich dobře, daří se nám," pochvaluje si kouč Mike Sullivan. Kráčí po zvolené cestě, zkouší z velezkušeného, ale zároveň velestarého týmu vyždímat maximum. Vydestilovat úspěch.

 "Chceme vyhrát víc než soupeři," cítí Jarry.

Další postup do play-off se tak přibližuje, 17. v řadě pro Letanga, Sidneyho Crosbyho a Jevgenije Malkina.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.