bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Oilers jako ze Gretzkyho éry. Draisaitl s McDavidem zapsali jedenáct bodů

1. února 2021, 17:00

Jiří Lacina

Kanadská divize se zdá být hodně divoká. Ofenzivní reje přináší vysoké výsledky. Jeden takový se narodil v nedělním duelu Edmontonu s Ottawou. A pokud Olejáři nastřílí svému soupeři osm branek, můžete se vsadit, že gólovému zápisu budou dominovat dvě jména.

Leon Draisaitl 0+6, Connor McDavid 1+4.

Hlavně Draisaitlova šestinahrávková noc je unikátní. Připsat si takovou porci asistencí zvládl v NHL naposledy Eric Lindros 26. února 1997. Před ním Mario Lemieux 1. listopadu 1995. Absolutní rekord v počtu nahrávek jednoho hráče za jeden večer je sedm. Třikrát zaznamenal výkon 0+7 Wayne Gretzky (1980, 85, 86), jednou Billy Taylor (1947).

McDavid má po jedenácti zápasech 22 bodů, Draisaitl o bod méně. To je nejvíc od doby Gretzkyho v jeho poslední sezóně v Kanadě. Ten měl na podzim 1987 po 11 duelech 26 bodů (7+19). Jako poslední Olejář také zaznamenal šest asistencí 9. dubna 1987, což byl ale zápas play off.

„Ne, nebyl jsem si toho vědom. Není to něco, čemu bych věnoval velkou pozornost. Jsou to pro nás hlavně důležité dva body,“ řekl k historickému srovnání Draisaitl.

Góly v neděli naskakovaly velmi rychle. Skóre otevřel Dominik Kahun už v 8. vteřině. Pochopitelně po asistenci Draisaitla, mimochodem spoluhráče z německého nároďáku a kamaráda z mládí. Krom dvou branek Jamese Neala byl Draisaitl zapsán jako nahrávač u všech tref svého týmu. Domácí využili dohromady čtyři z pěti nabídnutých přesilových her.

Pokud jde o McDavida, pět bodů zaznamenal pošesté v kariéře.

Podobných výsledků se můžeme v Severní divizi dočkat ještě víckrát. Ottawa je k tomu ideální soupeř. Senátoři zatím prohráli sedm z osmi zápasů a krom úvodních dvou klání (výhra 5:3 a prohra 2:3) inkasovali pokaždé čtyři nebo víc branek.

„Je to křehká parta, o tom není pochyb,“ řekl o Sens Derek Stepan, který sem přišel z Arizony. „Zažil jsem to, nikdo nás nebude litovat. Chlapi se z toho musí poučit, veteráni jim pomůžou.“

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.