bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Odvolejte šéfa disciplinárky! Parros čelí ostré kritice, Rangers se zlobí kvůli Panarinovi

5. května 2021, 10:00

Tomáš Zatloukal

Řádění Toma Wilsona proti newyorským Jezdcům skončilo, pro mnohé překvapivě, pouze pokutou. Šéf disciplinárky George Parros potrestal zlého muže washingtonských Capitals maximální možnou sumou, tedy 5000 dolarů. Parrosovo rozhodnutí nesuspendovat Wilsona, jehož násilnické výlevy mezi mantinely NHL byste počítali pěkně dlouho, zvedlo ze židle vedení Rangers. Manhattanský klub volá po odvolání bývalého bitkaře z čela Oddělení pro bezpečnost hráčů.

Co se v úterním mači mezi Caps a Blueshirts seběhlo?

Ruský forvard Pavel Bučněvič se ve druhé třetině při přesilovce pokoušel dorazit puk za Vítka Vaněčka, načež upadl vedle betonu českého gólmana. Wilsonovi na hokejku. Ten mu krátce na to uštědřil rukavicí pěstí.

Bučněviče se okamžitě zastal Ryan Strome, poté na Wilsona skočil také Artěmij Panarin. S tím pak washingtonský silák vymetl ledovou plochu, s kurážnou superhvězdou házel jako s hadrovou panenkou.

Marně se slavnějšímu krajanovi snažil pomoct Bučněvič, u kterého celá mela začala.

Výsledek? Panarin na první pohled odnesl Wilsonovo běsnění jen krvavým šrámem pod okem, nicméně pozdější vyšetření ukázalo, že utrpěl zranění ve spodní části těla a pro sezonu 2020/2021 dohrál.

Po suspendaci Wilsona, který nedávno pykal sedm mačů za faul na bostonského Medvěda Brandona Carla, volal kdekdo. Ale Parros tyto hlasy nevyslyšel a ukázal až šokující shovívavost s dlouhodobým potížistou.

"Jsme extrémně zklamaní, že Wilson nebyl za svůj hrůzný násilnický čin suspendován. V minulosti už podobně zaútočil opakovaně a my jsme v šoku, že Oddělení pro bezpečnost hráčů nepřistoupilo k adekvátní reakci," píše newyorský klub.

V tiskovém vyjádření dále stojí: "Wilson měl být suspendován na neurčito. Jeho nebezpečné a zákeřné chování vyústilo v Panarinovo zranění. Podle nás Parros zanedbal svou povinnost a je nezpůsobilý k pokračování ve své funkci."

V samotném utkání byl Wilson potrestán čtyřmi minutami za hrubost a desetiminutovým osobním trestem.

Na Oddělení pro bezpečnost hráčů se nezlobí jen Rangers, přidal se třeba i známý novinář Ken Campbell. "Jak NHL došla k závěru, že si Wilson zaslouží jen pokutu? To mi hlava nebere," krčí rameny.

Na závěr podotkněme, že agresor v barvách Capitals byl suspendován už pětkrát, pouze finanční postih dostal ve třech případech. 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.