bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Odměna za skvělé výkony. Rinne prodloužil s Nashvillem o dva roky

4. listopadu 2018, 11:15

Jan Vojkůvka

Finský brankář Pekka Rinne spojí i další dva roky své kariéry s Nashvillem Predators. Opora jednoho z nejlepších celků Západní konference podepsala se svým zaměstnavatelem novou, dvouletou smlouvu, která vstoupí v platnost po skončení aktuálního ročníku NHL.

Šestatřicetiletý Rinne je momentálně třetím nejlépe placeným gólmanem v NHL s ročním výdělkem v hodnotě sedmi milionů dolarů. To už ale od příští sezony platit nebude, jelikož Rinne přistoupil na nižší plat. V následujících dvou letech si vydělá celkem 10 milionů dolarů s tím, že v příští sezoně bude pobírat 6 milionů a o rok později 4 miliony.

Vítěz Vezinovy trofeje z minulého ročníku vstoupil do své třinácté sezony v NHL ve velkém stylu. I přes kratší absenci kvůli zranění odchytal sedm zápasů, ve kterých vychytal pět výher, zaznamenal úspěšnost zákroků přes 95% a v průměru inkasoval pouze 1,63 branek na utkání. V noci na neděli navíc přidal proti Bostonu svou druhou nulu v sezoně, když pokryl všech 26 střel soupeře.

„Pekka Rinne je jedním z hráčů, kteří měli nebo mají na naší organizaci největší dopad a to jak na ledě, jako jeden z nejlepších brankářů v NHL, tak mimo něj, jako přirozený lídr,“ řekl s radostí po podpisu smlouvy generální manažer Nashvillu David Poile.

„Pekka chce odehrát celou svou kariéru za Predátory, což si přejeme i my. Nová smlouva nám pomůže stabilizovat náš brankářský post na další dva roky. Cítíme, že brankářský tandem Pekky a Juuse Sarose patří mezi nejlepší v celé lize,“ dodal Poile.

Rinne byl Nashvillem draftován v roce 2004 až v osmém kole, jako celkově 258. v pořadí. Své první zápasy za tým odehrál už v sezonách 2005/06 a 2007/08. Jedničkou Predators se poté stal od ročníku 2008/09.

Právě probíhající sezona je pro Rinneho celkově třináctou sezonu v kariéře. Ve svých statistikách má odchytáno 574 zápasů, vychytáno 316 výher a zaznamenáno hned 53 čistých kont. 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.