bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Obvinění ze sabotáže! Vegas se ostře vymezilo proti Fleuryho agentovi

12. října 2021, 15:50

Tomáš Zatloukal

Byl to šok, když se objevila informace, že se Marc-André Fleury dozvěděl o svém trejdu ze sociálních sítích. A mnozí se hned začali zvídavě ptát, proč se Zlatí rytíři zachovali ke gólmanské legendě a čerstvému vítězi Vezinovy trofeje takto buransky. Teď vyplouvá na povrch, že černobílá historka o oběti a zlosynech je pouhou báchorkou. George McPhee, jeden z vrcholných funkcionářů Golden Knights, totiž prozradil, co červencové výměně předcházelo.

O tandemu Robin Lehner a Marc-André Fleury se dlouho mluvilo jako o zbytečném luxusu.

Bylo jasné, že dříve či později v nevadském klubu zůstane jen jeden ze štědře placené dvojice. Po Fleuryho fatální chybě ve finále Západní konference ještě zesílily hlasy, že by se měl pakovat on. Nákladnější a starší z obou konkurentů.

Vedení Vegas s tímto názorem souhlasilo a Fleuryho a jeho agenta Allana Walshe, známého tím, že se za své klienty bije do posledního dechu a mnohdy kontroverzním způsobem, o záměru informovalo.

"Flower" nechtěl ze Sin City pryč, usadil se tam a doufal, že tam dohraje kariéru. A tak se do toho Walsh vložil. Věren pověsti, kterou si vybudoval, po svém a podle motta "účel světí prostředky".

"Walsh začal naše snahy o výměnu sabotovat, když kontaktoval kluby a říkal jim, že Fleury plánuje ukončit kariéru," pověděl McPhee pro Las Vegas Review-Journal. Z toho důvodu přestal Walshe informovat o tom, jak se jednání vyvíjí.

Dál už to znáte. Fleury se stěhoval de facto zadarmo do Chicaga, načež Walsh oznámil, že si kanadský gólman potřebuje vzít čas na rozmyšlenou a zvážit svou hokejovou budoucnost. K Blackhawks se nakonec připojil.

Bude zajímavé sledovat, zda dojde mezi oběma tábory k usmíření, až "Flower" 8. ledna dorazí do Vegas jako soupeř. McPhee je přesvědčený, že Zlatí rytíři jednali čestně, zvolili to nejlepší pro klub (Fleuryho trejd) a nemají se zač omlouvat.

A určitě ne Walshovi. Muži s ostrými lokty, jehož činy na obranu Fleuryho opakovaně nepůsobily zrovna diplomaticky. Vzpomínáte si na koláž, jakou loni reagoval na to, že vegaský kouč Peter Deboer upřednostnil Lehnera?

Fleury byl na ní zachycen s mečem vraženým do zad. Stálo na něm "DEBOER". Tak se harmonické vztahy nepěstují. Způsob, jakým populární brankář z ambiciózního klubu odešel, je tak symbolický. A samozřejmě krajně nešťastný.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.